MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφλεντ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου “Chanel” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το γαλλικό περιοδικό Paris Match

Monopoli Team

Ο Καρλ Λάγκερφλεντ είχε μπει εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο διάσημος σχεδιαστής απουσίαζε από τα δύο τελευταία show της Chanel, γεγονός που είχε δημιουργήσει υποψίες για την κατάσταση της υγείας του. Ο οίκος μόδας είχε δηλώσει πως «ένιωθε αρκετά κουρασμένος» και μάλιστα στο fashion show που προηγήθηκε πριν από έναν μήνα, ήταν το πρώτο στο οποίο δεν συμμετείχε στην τελική πασαρέλα με τα μοντέλα.

Ο Γερμανός εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος έγραψε ιστορία στο χώρο της μόδας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δίχασε με τις ρατσιστικές δηλώσεις του.

Ο Καρλ Λάγκερφλεντ γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1933, σε μία ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια βιομηχάνων. Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, γαλλικό στούντιο «Chloe».

Στη συνέχεια εργάσθηκε και για άλλους οίκους διεθνούς φήμης, όπως για τον οίκο «Fendi» το 1965, τον ιταλικό οίκο «Curiel» το 1970 και τον γαλλικό οίκο «Chanel», όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Μπριζίτ Μπαρντό: Έφυγε από τη ζωή η Γαλλίδα σταρ
Αφιέρωμα
Οι ελληνικοί δίσκοι που καθόρισαν το 2025
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θεατρικά Νέα
Κλειστά τα θέατρα το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου
Εικαστικά
Εικαστική βόλτα στη γιορτινή Αθήνα μέσα από 30 εκθέσεις
Δράσεις
Προκήρυξη Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση 2026-27: Όλα όσα χρειάζεσαι, για μια κοινωνία που σε χρειάζεται
Cine News
Στο Παρά Πέντε: Το επικό reunion που μάς έκανε να πούμε «εμείς ευχαριστούμε» (όρθια)
Cine News
Ο θρυλικός ντετέκτιβ Χάρι Χόλε του Jo Nesbo έρχεται στο Netflix
Cine News
Σε christmas mood με 10 ταινίες που βρίσκουμε σε streaming πλατφόρμες
Μουσικά Νέα
Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία του Hellenic Music Ensemble με Μποφίλιου και Χαρούλη
Cine News
Το «Γαλάζιο Μονοπάτι» του Γκαμπριέλ Μασκάρου, τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου: Η νέα κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης