MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κατερίνα Ντούσκα: Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Η Κατερίνα Ντούσκα θα μας εκπροσωπήσει στην 64η Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 18 Μαΐου 2019

Monopoli Team

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ, με Πρόεδρο τον συνθέτη και μέλος ΔΣ της ΕΡΤ Δημήτρη Παπαδημητρίου, επέλεξε την Κατερίνα Ντούσκα, γνωστή και ως Katerine Duska, ως την ερμηνεύτρια που θα μας εκπροσωπήσει στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Η απόφαση της ΕΡΤ

Το κείμενο που διάβασε στον αέρα του δελτίου της ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε:

«Η ομάδα εργασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKaterine Duska: Παλιά έγραφα χωρίς αίσθηση ευθύνης, γνωρίζοντας πως δεν θα κριθώ. Είναι άλλη διαδικασία πλέον12.09.2018

Η ομάδα εργασίας θεωρεί ότι πρόκειται για ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται».

Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι:

Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), Πέτρος Αδάμ (ραδιοφωνικός παραγωγός), Φώτης Απέργης (δημοσιογράφος), Μαρία Κουφοπούλου (δημοσιογράφος και διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ) και η Σοφία Δρανίδου (προϊσταμένη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της ΕΡΤ).

Το τραγούδι

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε με απευθείας ανάθεση στην Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια, η σύνθεση είναι δική της σε συνεργασία με τον Leon of Athens, κι αυτή την περίοδο βρίσκονται στο Λονδίνο σε διαδικασία ηχογράφησης. Το τραγούδι, κατά πάσα πιθανότητα, θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου.

Τις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο πρώτος ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχουν Ελλάδα και Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί στις 14/5, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18/5.

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα

Η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα, πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του single One In A Million. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε στο Youtube τη διασκευή του κομματιού των Artic Monkeys, Do I Wanna Know, ξεπερνώντας τις δύο εκατομμύρια προβολές και ταξιδεύοντας σε πολλά διεθνή ραδιόφωνα.

Το διακεκριμένο ντεμπούτο άλμπουμ της Embodiment κυκλοφόρησε το 2015 από την Minos EMI/ Universal Records και το single Fire Away επιλέχθηκε να ντύσει μουσικά τη φετινή καμπάνια του Καναδικού Nescafe. Η ιδιαίτερη χροιά της μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τους στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία.

H Κατερίνα Ντούσκα έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Ο2 Academy Islington, το Rockwave Festival, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει τραγουδήσει στο Sofar Sounds Thessaloniki, στα πλαίσια του project Give A Home, όπου 300 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο τραγούδησαν συγχρόνως με σκοπό την οικονομική στήριξη των προσφύγων. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany και ο Craig Walker.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ,14 – 18 Μαΐου 2019, στο Tel Aviv Exhibition Ground. Το μότο του φετινού διαγωνισμού είναι το «Τόλμησε να Ονειρευτείς» – Dare to Dream.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b