MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 11 – 13/1: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

“Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αβραμίδου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, παρουσιάζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη…

Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Παρασκευή: 21.15, Σάββατο: 18.30, Kυριακή: 21.30
Θέατρο του Νέου Κόσμου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Leon Botstein στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Oι περίφημοι Ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα και το επαναστατικό, γεμάτο αιχμηρές συνηχήσεις Κοντσέρτο γκρόσο του Δημήτρη Μητρόπουλου πλαισιώνουν ένα από τα εντυπωσιακότερα κοντσέρτα για βιολί των τελευταίων ετών, που συνέθεσε ο διάσημος, ελληνικής καταγωγής, αμερικανός συνθέτης Γιώργος Τσοντάκης. Πρώτο λόγο στην εκτέλεσή του θα έχει ο ταλαντούχος βιολιστής Ανδρέας Παπανικολάου, ενώ την ορχήστρα διευθύνει (για πρώτη φορά) ο πολυσχιδής μαέστρος και ακαδημαϊκός δάσκαλος, Λέον Μπότσταϊν.

Παρασκευή 11/1, 20.30
Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 5, Ζώνη Ε: € 10, Ζώνη Δ: € 14, Ζώνη Γ: € 18, Ζώνη Β: € 22, Ζώνη Α: € 26, Διακεκριμένη Ζώνη: € 30

ΈΚΘΕΣΗ

“Pavlos – Almost magic”: Εικαστική έκθεση αφιερωμένη στον Παύλο Διονυσόπουλο
Η Roma Gallery ανοίγει για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην οδό Ρώμα 5 στο Κολωνάκι, με την έκθεση “Pavlos – Almost magic” αφιερωμένη στον καταξιωμένο διεθνώς καλλιτέχνη Παύλο Διονυσόπουλο, Pavlos (1930). Ο Παύλος είναι ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες που εργάζεται μέχρι σήμερα με έναν ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του εντυπωσιακού χώρου του θεάματος. Είναι ένας από τους εκφραστές του Nouveau Realistes και Affichistes.

Παρασκευή: 11.00 – 21.00 & Σάββατο 11.00 – 17.00, Roma Gallery
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

Να ντύσουμε τους γυμνούς του Λουίτζι Πιραντέλλο

Το κλασικό αριστούργημα του Λουίτζι Πιραντέλλο «Να ντύσουμε τους γυμνούς»συνεχίζεται στη σκηνή της Φρυνίχου, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των προσώπων, η ασάφεια των κινήτρων τους, η αποτυχία τους να εκφράσουν τι τους συμβαίνει, η συνεχής αβεβαιότητα για το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, η διαρκής αυτοϋπονόμευση των ηρώων, η ανεπάρκεια της γλώσσας, όλες αυτές οι παράμετροι, σαφώς συνηγορούν στην άποψη ότι ο Πιραντέλλο περιγράφει μια απογυμνωμένη, κατασπαραγμένη ανθρωπότητα, που έχει χάσει κάθε ψευδαίσθηση ατομικής συγκρότησης.

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή : 21:15
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν/ Φρυνίχου. Τιμές: από 12€

ΤΑΙΝΙΑ

Το παιχνίδι με τη φωτιά
O Λι Τσανγκ-ντογκ βάζει φωτιά στην οθόνη με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ φτιαγμένο με σασπένς, σεξ, δράμα και απέραντο συμβολισμό. Ο Γιόνγκσου έχασε μόλις τη δουλειά του. Τυχαία θα συναντήσει τη Χάεμι, ένα κορίτσι που έμενε κάποτε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητάει να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι. Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου τον μυστηριώδη και γοητευτικό Μπεν, που γνώρισε στο ταξίδι της. Οι τρεις τους αρχίζουν να κάνουν στενή παρέα αλλά όσο ο Μπεν μιλάει στο Γιόνγκσου για τις περίεργες συνήθειες του, ο έρωτας του τελευταίου για τη Χάεμι μεγαλώνει.

Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b