MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 30/11 – 2/12: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση στο θέατρο Πορεία

Παρασκευή 20:00, Σάββατο 16:00 & 20:30, Κυριακή 19:00

Το μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του συγγραφέα Μ. Καραγάτση ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Tιμές; Παρασκευή έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 15 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

ddb1e9cc00d40fc016b6ac6e49d02d31 XL

PERFORMANCE

Ithaca, our Odyssey 1 της Κριστιάν Ζαταΐ στη Στέγη

Από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018, η θάλασσα της Ιθάκης πλημμυρίζει την Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στην παράσταση “Ithaca, our Odyssey 1”, σε σκηνοθεσία Κριστιάν Ζαταΐ. Η Κριστιάν Ζαταΐ, το νέο αστέρι της γαλλικής σκηνής, παρουσιάζει ένα τολμηρό multimedia θέαμα για τη μετανάστευση. Σινεμά, θέατρο και νέες τεχνολογίες για μια ιστορία που είναι, συγχρόνως, παρόν και παρελθόν.

Ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη και η Καλυψώ επιπλέουν στα νερά της. Ένας αρχαίος μύθος ή μια είδηση για την προσφυγική κρίση; Η Βραζιλιάνα σκηνοθέτρια Κριστιάν Ζαταΐ τοποθετεί έναν μεγεθυντικό φακό μύθου πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Κατασκευάζει έναν παράλληλο με το δικό μας κόσμο –συγχρόνως, παρόν και παρελθόν– που αντανακλά την οδύσσεια της επιστροφής στην πατρίδα.

Παίζουν: Karim Bel Kacem, Julia Bernat, Cédric Eeckhout, Stella Rabello, Matthieu Sampeur, Isabel Teixeira

Tιμές; Κανονικό: 20€ / Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 16€ / Παρέα 10+ άτομα: 14€ / Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ / ΑμεΑ, Ανεργίας: 5€ / Συνοδός ΑμεA: 10€ 

palioikairoilolis

ΘΕΑΤΡΟ

Παλιοί Καιροί του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Τέχνης

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 20.00

Το πιο αινιγματικό, πολυσήμαντο -και γι αυτό ίσως και το πιο συναρπαστικό- έργο του Χάρολντ Πίντερ «Παλιοί καιροί» ανεβάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.  

Αλλά τι είναι στ’ αλήθεια οι «Παλιοί καιροί»; Αρχή. Μια αγροικία που έχει μετατραπεί σε σπίτι. Φθινόπωρο. Νύχτα. Χαμηλό φως. Διακρίνονται τρεις φιγούρες. Ο Ντίλι χωμένος βαθιά στην πολυθρόνα, ακίνητος. Η Κέιτ κουλουριασμένη σ’ έναν καναπέ, ακίνητη. Η Άννα στέκεται στο παράθυρο, κοιτάζει έξω.

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Χρήστος Λούλης, Μαρία Σκουλά

Τιμές; Από 7€

a60d2ee1a69a798d2469b04b3307c527 XL

ΌΠΕΡΑ

Η ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

30 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου 2018 / 20.30

Η σπουδαία μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ, βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για έξι μόνο παραστάσεις. 

Το έργο παρουσιάζεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Παναγή Παγουλάτου και με τη διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνο της ΕΛΣ Έλενα Κελεσίδη στον ρόλο της Γυναίκας. Η Έλενα Κελεσίδη καλείται να ζήσει τις τελευταίες στιγμές μιας σχέσης και ίσως μιας ζωής… «Elle», αυτή, μέσα από ένα μεγάλο τηλεφώνημα με διακοπές και παύσεις, ζει τον οδυνηρό επίλογο της ερωτικής σχέσης με τον αγαπημένο της, «son chéri». Ένας μονόλογος, μια «μουσική εξομολόγηση», σύμφωνα με τον συνθέτη, για τον προδομένο έρωτα και την απόλυτη μοναξιά πέρα από φύλο, ηλικία, εποχή.

Παίζουν: Στον ρόλο της Γυναίκας η Έλενα Κελεσίδη / Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου, Φρίξος Μόρτζος

Tιμές: Διακεκριμένη: 30€ | Α’ Ζώνη: 25€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 20€ | B’ Ζώνη: 20€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 15€ | Γ’ Ζώνη: 15€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 10€

 

ΣΙΝΕΜΑ

Ευτυχισμένος Όσκαρ

 

Η ζωή του Όσκαρ Γουάιλντ έγινε σκοπός ζωής για τον βρετανό ηθοποιό Ρούπερτ Έβερετ που πέρασε μια δεκαετία, αγωνιζόμενος σκληρά, μέχρι να την ολοκληρώσει.

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Oσκαρ Γουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b