MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποίηση on the road: Νέοι ποιητές διαβάζουν και συζητούν την εποχή τους

Η δράση Η Ποίηση on the road συνεχίζεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, δίνοντας ραντεβού στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στις 12.00 το μεσημέρι, με δωρεάν συμμετοχή του κοινού.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Οι ποιητές Αλέκος Λούντζης, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη και Παυλίνα Μάρβιν θα διαβάσουν στις αποβάθρες ανάμεσα στους επιβάτες ποιήματά τους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θα συνοδεύσει μουσικά την εκδήλωση.

Στο πλαίσιο του κύκλου Η ΠΟΙΗΣΗ on the road ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μάς ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Πρόκειται για  μια σύμπραξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, η οποία περιλαμβάνει σειρά δρώμενων, ποιητικών αναγνώσεων και συζητήσεων. Νέοι ποιητέςέρχονται σε επαφή με το κοινό σε ανοιχτούς χώρους και παράλληλα συζητούν με παλιότερους ποιητές ανιχνεύοντας τα σήματα της εποχής τους. 

Οι δημόσιες αναγνώσεις γίνονται κάθε πρώτη του μηνός, από 1η Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε μέσα μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Συντονιστής: Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Μια σύμπραξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και των ΟΔΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΏΝ (ΟΣΥ).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b