MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Banksy ανέβασε βίντεο για την αποτυχία καταστροφής του «Κοριτσιού με το μπαλόνι»

Βίντεο του Banksy αποδεικνύει ότι δεν λειτούργησε ο μηχανισμός καταστροφής του έργου του στη δημοπρασία του Sotheby’s.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Ακόμα και τα τέλεια οργανωμένα «εγκλήματα» μπορούν να εξελιχθούν εντελώς στραβά… Ο λόγος για το βίντεο που ανέβασε ο Banksy χθες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με τίτλο «Shred the Love. Director’s Cut». Το βίντεο δείχνει την προετοιμασία για την καταστροφή του γνωστού του πίνακα «Το κορίτσι με το μπαλόνι», καθώς και την ημέρα της δημοπρασίας του έργου, στην οποία, ωστόσο, το σχέδιό του δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Στις πρόβες δούλευε κάθε φορά…» μάς λέει ο Banksy στο βίντεο, προτού αρχίσει η καταστροφή ενός άλλου «Κοριτσιού με το μπαλόνι», το οποίο πέρασε μέσα από έναν καταστροφέα εγγράφων και έγινε κομμάτια, σκορπίζοντας γέλιο στο studio.

Την ημέρα της δημοπρασίας, το έργο καταστράφηκε κατά το ήμισυ, κάτι το οποίο δημιούργησε ερωτηματικά για το, αν ήταν εσκεμμένο αυτό το τέχνασμα, προκειμένου να διασωθεί το μισό έργο. Το γεγονός ότι ο καταστροφέας εγγράφων όντως κόλλησε, σήμαινε ότι υπήρχε ακόμα η μισή σύνθεση, η οποία και διασώθηκε και μπήκε σε δημοπρασία μία εβδομάδα αργότερα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=177&v=vxkwRNIZgdY

Το τελευταίο βίντεο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στους πιο κυνικούς. Όντως ο Banksy έκανε πρόβα το τέχνασμά του στον γνωστό του πίνακα ή μήπως το έργο που καταστράφηκε στη δημοπρασία ήταν πλαστό; Πόσο γρήγορα κατάφερε να εγκαταστήσει τον καταστροφέα εγγράφων;

Ερωτήσεις γύρω από το ζήτημα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ένα είναι σίγουρο: με την κυκλοφορία αυτού του βίντεο, ο Banksy κατάφερε να αυξήσει κατά ένα 1 εκατομμύριο τους followers του στο Instagram εν μία νυκτί.

Πηγή: The Art Newspaper

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b