MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλο τηλεοπτικό blockbuster σαν το Game of Thrones;

Η τελευταία σεζόν του “Game of Thrones” δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση για να βρεθεί ο επόμενος βασιλιάς της τηλεόρασης!

Monopoli Team

Υπηρεσίες streming, όπως το Netflix και το Amazon και πιο παραδοσιακά δίκτυα όπως το CBS, ξοδεύουν ήδη εκατομμύρια δολάρια για να να βρουν την επόμενη σειρά που θα καταφέρει να αναπληρώσει το “κενό” που θα αφήσει πίσω του το “Game of Thrones”, όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία του σεζόν. Αλλά όλοι κυνηγούν κάτι τελείως γενικό και αόριστο: μια παγκόσμια επιτυχία! Όταν όμως, το “Game of Thrones” έκανε πρεμιέρα στο HBO το 2011, υπήρχαν πολύ μικρότερος ανταγωνισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες streaming, που μάλιστα, δεν ήταν και τόσο δημοφιλείς όσο είναι σήμερα.

Το “Game of Thrones” με το δυνατό σενάριο, τον εντυπωσιακό κόσμο και τον τεράστιο προϋπολογισμό παραγωγής έχει καταφέρει να αποσπάσει 47 Emmys καθώς και μεγάλο κοινό (16,1 εκατομμύρια παρακολούθησαν το φινάλε της περασμένης σεζόν). Οι θεατές μπορούν τώρα να επιλέξουν από εκατοντάδες προγράμματα καλωδιακών και υπηρεσιών streaming, έτσι η επιτυχία του “Game of Thrones” αξίζει όλο το χρυσό… στο Casterly Rock. Και οι ανταγωνιστές της HBO το γνωρίζουν αυτό!

Η Amazon φέρνει το “Lord of the Rings” (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) στη μικρή οθόνη, με προϋπολογισμό που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Disney για τη νέα υπηρεσία streaming είναι μια σειρά Star Wars, με προϋπολογισμό περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων για 10 επεισόδια. Και τα δύο αυτά franchises έχουν κάνει δισεκατομμύρια στο box office, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται πως είναι δύσκολο να κατακτηθεί αυτό το επίπεδο επιτυχίας στην τηλεόραση!

Το κανάλι CBS, στοχεύει σε μια επαναφορά του “Twilight Zone” από τον σκηνοθέτη του “Get Out”, Jordan Peele, και μια σειρά “Star Trek”, που ο Patrick Stewart επιστρέφει ως Captain Picard. Και οι δύο είναι πολύ δημοφιλείς και αγαπημένες σειρές, εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο αν μπορούν να προσελκύσουν μια νέα γενιά από φανς σήμερα!

Την ίδια στιγμή το HBO έχει ήδη φροντίσει για το μέλλον, μετά το “Game of Thrones”, έχοντας θέσει ως στόχο την προσαρμογή του “Watchmen” του Alan Moore, ενός μυθιστορήματος που έχει λάβει θετικές κριτικές παγκοσμίως. Ελπίζει επίσης να συνεχίσει να κινείται γύρω από το θέμα του “Game of Thrones” μετά την ολοκλήρωση του, μ’ ένα prequel βασισμένο στη σειρά!

Το βασικότερο που πρέπει, ωστόσο, να έχουν κατά νου το HBO αλλά και όλα τα υπόλοιπα κανάλια είναι πως οι θεατές είναι πολύ εύκολο πια να αλλάξουν κανάλι, όταν βρουν κάτι ενδεχομένως καλύτερο και πιο ενδιαφέρον να τους αποσπάσει την προσοχή!

Οι υπηρεσίες streaming εξακολουθούν να ψάχνουν γι’ αυτό το κάτι που θα τους φέρει την αναμενόμενη επιτυχία, αλλά θα χρειαστούν πολύ περισσότερο περιεχόμενο για να καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον ενός παγκόσμιου ακροατηρίου! Και το κύρος του καναλιού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να πετύχει αυτο.

Το μέλλον της συνδρομητικής τηλεόρασης θα είναι πιθανώς ένα μίγμα ποιότητας και ποσότητας. Θα πρέπει να παρέχεται στον συνδρομητή μια μεγάλη ποικιλία από ταινίες και σειρές, αντίστοιχες σε ποιότητα με το ποσό που έχει πληρώσει ο συνδρομητής για τις υπηρεσίες. 

Η κριτικός τηλεόρασης, Sonia Saraiya, επισημαίνει ότι πιστεύει ότι οι “Watchmen” του HBO ενδέχεται να είναι η αμέσως επόμενη μεγάλη επιτυχία μετά την ολοκλήρωση του “Game of Thrones” καθώς σεναριογράφος θα είναι ο Damon Lindelof. Ήταν συν-δημιουργός του “Lost” και έχει ήδη “επιτυχημένο αρχικό υλικό” στη διάθεσή του για να στήσει τους “Watchmen”.

Το σημαντικό είναι αυτό που θα ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία του “Game of Thrones” να ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Να είναι κάτι που να μην προσπαθήσει να αναδημιουργήσει και να μιμηθεί αυτή την επιτυχία, αλλά να έχει το δικό του μοναδικό όραμα και να παραμείνει πιστό σε αυτό μέχρι το τέλος, αν θέλει να φτάσει στην επιτυχια! 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b