MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Συμμορία των Μάγων 2 (Now You See Me 2)

Α’ Προβολή, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πολλά κόλπα, λίγη μαγεία… Το σίκουελ της προ τριετίας επιτυχίας, αποδίδει στην πλήρη ερμηνεία της τη ρήση «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός»…

 
 

Έναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα κόλπα τους σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» βρίσκονται και πάλι σε δράση για ένα θέαμα που στόχο έχει να αποκαλύψει τις δόλιες και ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Όμως, το σχέδιο τους αποκαλύπτεται και οι ίδιοι πέφτουν θύματα ενός εκκεντρικού μεγιστάνα που αποσκοπεί στην καταστροφή του παλιού συνεργάτη του.

 
 

Το 2013 ο Louis Leterrier («Τιτανομαχία») υπέγραψε ένα συμπαθητικό περιπετειώδες θρίλερ με ήρωες 4 σύγχρονους μάγους, τους «Καβαλάρηδες» που έκαναν τα τρικ τους θέαμα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τη δράση κάποιων μεγαλοκαρχαρίων. Τώρα ο γάλλος σκηνοθέτης που έχει γίνει μόνιμος κάτοικος του Χόλιγουντ, δίνει τη σκυτάλη στον Jon M. Chu(«G.I. Joe», «Step up»), όμως η αλλαγή αυτή δεν μοιάζει να ωφελεί το σίκουελ. Παρότι πολλά από τα κόλπα του πρώτου φιλμ παραμένουν αναλλοίωτα (ταχυδακτυλουργία, τηλεμεταφορά, ανεξήγητα φαινομενικά τρικ που στο φινάλε όμως έχουν τη λογική ερμηνεία τους, υπνωτισμός κλπ) η déjà vu αίσθηση είναι έντονη, ενώ η ιστορία είναι προβλέψιμη και αφελής, ώστε «σβήνει» με άνεση ότι θεαματικό σόου επιχειρεί να φτιάξει η ομάδα των «4» μάγων.

 
 
 
now you see me 2
 
 
 

Το κόλπο με τα τραπουλόχαρτα που αλλάζουν χέρια κατά τη διάρκεια της κλοπής ενός τεχνολογικού «υπερόπλου» είναι η κορυφαία σκηνοθετικά σκηνή στην ταινία αλλά και η μόνη που έχει μια σχετικά πρωτοτυπία αφού όλα τα άλλα είναι γνώριμα έως… παρωχημένα. Εντω μεταξύ οι μάγοι-Ρομπέν των Δασών έχουν νεοφερμένο μέλος στην παρέα τους την γουστόζικη Λούλα (η Lizzy Caplan ουσιαστικά αντικαθιστά την Isla Fisher που έπαιζε στο πρώτο φιλμ), που θεωρητικά είναι υπεύθυνη για το κωμικό κομμάτι του έργου, έστω κι αν αυτό δεν υφίσταται. Το πλέον δυνατό στοιχείο του αρχικού φιλμ – η σχέση πραγματικότητας και φαντασίας με όρους απόλυτου θεάματος που παραπέμπει στην ίδια τη φύση του κινηματογράφου- έχει υποχωρήσει αισθητά εδώ για να δώσει τη θέση του σε προσωπικές βεντέτες ή παιδικά τραύματα. Έτσι εδώ αποκαλύπεται η αιτία της 30χρονης (!) αντιπαλότητας μεταξύ Mark Ruffalo και Morgan Freeman, η προβληματική σχέση γιου και πατέρα όπως την εκδηλώνουν (κάκιστα ερμηνευτικά) οι Daniel Radcliffe και Michael Caine, το σύνδρομο του διδύμου όπως εκφράζεται από τον Woody Harrelson επί 2, ο οποίος συναντά τον καταφερτζή και πιο ικανό στην απάτη δίδυμο αδελφό του με την αποτυχημένη εμφύτευση μαλλιών!

 

Κατηγορία: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Τζον Μ. Τσου

Ηθοποιοί: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Γούντι Χάρελσον

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b