MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εφηβικό Θέατρο

Ελένη του Ευρυπίδη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιαζει από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, την «Ελένη» του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ), η σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει το 3o μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας»: το έργο του Ευριπίδη «Ελένη»/Η αλήθεια μέσα στις πλάνες.

Η παράσταση εμπνέεται από το έργο «Ελένη» και την καινοτομία του Ευριπίδη να φτιάξει ένα υβρίδιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, υποθέτοντας ότι η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία και κατέληξε στην Αίγυπτο. Βασισμένοι, λοιπόν, σε αυτό το υποθετικό «Αν», τοποθετούμε την Ελένη και τον Μενέλαο σε ρόλους παικτών ενός παιχνιδιού διαφυγής.

Μέσα από τη λύση των γρίφων του, οι παίκτες θα ταυτιστούν με τους ήρωες του Ευριπίδη, και θα έρθουν αντιμέτωποι και αυτοί με τα «μεγάλα» ηθικά διλήμματα της αρχαίας τραγωδίας και ερωτήματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τα προνόμια των ηρώων τους, αλλά και της συνθήκης που βρίσκονται.

Η «Ελένη» του Ευριπίδη αποτελεί μια καίρια επιλογή, μιας και αποτελεί τμήμα της διδακτέας ύλης της Γ’ Γυμνασίου, και μπορεί  να συμπληρώσει τις γνώσεις και τους προβληματισμούς των μαθητών γύρω από τον βασικό πυρήνα της θεματικής του έργου.

*Η παράσταση παίζεται τις καθημερινές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυλές σχολείων και άλλων κοινωφελών οργανισμών, σε ανοιχτούς χώρους και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και συνοδεύεται από θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους θεατές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Αγγελικη Γρηγοροπούλου, Αλέξανδρος Σιάτρας, Νατάσα Σφενδυλάκη, Βασίλης Ψυλλάς

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Βοηθός Σκηνοθετη: Ίρις Κατσούλα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Φιλάργυρος: Η κωμωδία του Μολιέρου γίνεται παιδική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή “γιορτάζει” στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας, του Εντουάρ Λουί στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Μια σύγχρονη Κάρμεν από το Barcelona Flamenco Ballet στον λόφο Φιλοπάππου
Θεατρικά Νέα
Η Ηλέκτρα του Δημήτρη Τάρλοου για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Η Ρένη Πιττακή επιστρέφει σε έναν ρόλο που την καθόρισε
Θεατρικά Νέα
Μια νέα «Έντα» με την Έλενα Τοπαλίδου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος