MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι θεατρικές περιοδείες επιστρέφουν στην Αθήνα

Αν δεν έχετε δει ήδη τις περιοδείες του καλοκαιριού ιδού η ευκαιρία: Οι επόμενοι και τελευταίοι σταθμοί των 13 παραστάσεων που αλώνισαν την Ελλάδα σε μια αναλυτική ατζέντα.

author-image Στέλλα Χαραμή

Σεπτέμβριος και οι περιοδεύοντες θίασοι γυρίζουν στη βάση τους μαζί με τους τελευταίους αδειούχους θεατές της πόλης. Η Αθήνα και τα, κατά τόπους, δημοτικά θέατρα έχουν πλέον την τιμητική τους καθώς υποδέχονται μαζικά έντεκα παραγωγές αρχαίου δράματος που κορυφώνουν μια διαδρομή μεγαλύτερη των δύο μηνών στο δρόμο. Μια αναλυτική ατζέντα με τις περιοχές που θα σταθμεύσουν φτάνοντας και ολοκληρώνοντας το θεατρικό καλοκαίρι μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Αγαμέμνων

Periodeies2018 Agamemnon

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις καταδύεται ξανά στο αισχύλιο σύμπαν, δυστυχώς χωρίς τα καλά αποτελέσματα της προηγούμενης απόπειρας του. Η ανάγνωση του τελεί υπό σύγχυση από κάθε άποψη με φωτεινή εξαίρεση την ερμηνεία της Μαρίας Πρωτόπαππα που λάμπει ως Κλυταιμνήστρα και ο Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του βασιλιά Αγαμέμνονα.

Επόμενοι σταθμοί: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (5/9), Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» Κορυδαλλού (18/9), Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης (19/9)

Αντιγόνη

Periodeies2018 Antigone

Η δεύτερη συν – σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια πάνω σε έργο αρχαίου δράματος είναι μια πολύ καλή στιγμή στη συνεργασία τους. Εξελίσσοντας περαιτέρω το μοτίβο των τριών ερμηνευτών παραδίδουν μια από τις καλύτερες παραγωγές του καλοκαιριού. Τον επώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης εμφανίζεται ως Κρέοντας ενώ Αίμονας, Ισμήνη και Φύλακας ο Μιχάλης Σαράντης.

Επόμενοι σταθμοί: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (3/9), Δημοτικό Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη Μενιδίου (8/9), Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Βύρωνα (9/9), Θέατρο Πέτρας Πετρούπολη (11/9), Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (12/9)

Αχαρνής

PETROS FILIPIDIS

Κωμικοί πρώτης γραμμής, βετεράνος σκηνοθέτης και Αριστοφάνης. Η δοκιμασμένη συνταγή αφορά αυτή τη φορά το πρώτο σωζόμενο έργο του σατιρικού ποιητή με ερμηνευτές τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Τάκη Παπαματθαίου και τον έμπειρο Κώστα Τσιάνο να καθοδηγεί. 

Επόμενοι σταθμοί: Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» – Αιγάλεω (4/9), Δημοτικό Θέατρο «Μίκη Θεοδωράκη» Μενιδίου (6/9), Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» Κορυδαλλού (9/9), Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Ηλιούπολης (10/9)

Βάτραχοι

Periodeies Vatraxoi

Ο Κώστας Φιλίππογλου του σωματικού θεάτρου βάζει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο του Αριστοφάνη και μάλιστα καθοδηγώντας με καλά αποτελέσματα τέσσερα κορυφαία ονόματα της ελληνικής κωμωδίας: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και Αντώνης Καφετζόπουλος σε μια σάτιρα που υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της πνευματικότητας στη ζωή μας.

Επόμενοι σταθμοί: Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη (4/9), Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής – Αιγάλεω (5/9), Κηποθέατρο Παπάγου (7-8/9)

Ηλέκτρα (Εθνικό Θέατρο)

Periodeies2018 Ilektra

Η πρώτη συνεργασία του Θάνου Παπακωνσταντίνου με το Εθνικό Θέατρο και η παρθενική του εμφάνιση στο Θέατρο της Επιδαύρου δικαίωσε την προσμονή για μια από τις παραστάσεις της καλοκαιρινής περιόδου. Εύστοχη ανάγνωση της σοφόκλειας τραγωδίας, εικαστικά άρτια και με μια άξια Ηλέκτρα στο πρόσωπο της Αλεξίας Καλτσίκη.

Επόμενοι σταθμοί: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (10/9), Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Βύρωνα (14-15/9), Κηποθέατρο Παπάγου (19/9).

Ηλέκτρα

Periodeies2018 Ilektra Moum

Η εκδοχή του μύθου δια χειρός του Ευριπίδη στα σκηνοθετικά χέρια του Θέμη Μουμουλίδη σε μια “ασφαλή” ανάγνωση. Η Λένα Παπαληγούρα καλή στο ρόλο της πενθούσας και διψασμένης για εκδίκηση πριγκιποπούλας ενώ μαζί της εμφανίζονται οι Νίκος Κουρής, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης.

Επόμενοι σταθμοί: Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλλησίων (5/9), Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» Κορυδαλλού (6/9), Ωδείου Ηρώου Αττικού (7/9), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (8/9).

Θεσμοφοριάζουσες

Periodeies Thesmoforiazouses

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος επιστρέφει στον Αριστοφάνη υπό πολύ καλές συνθήκες: Με μια απομακρυσμένη από την επιθεώρηση ερμηνεία του Αριστοφάνη που δεν απωθεί ούτε την κωμικότητα ούτε την ποιότητα και την καλή αισθητική της. Κι επιπλέον με έναν απολαυστικό θίασο και επικεφαλής τον αστείρευτο Μάκη Παπαδημητρίου.

Επόμενοι σταθμοί: Δημοτικό Θέατρο Παπάγου (3 – 4/9), Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Ηλιούπολης (6/9), Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας (7/9), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (12/9), Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (13-14/9), Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη (17/9), Ωδείου Ηρώδου Αττικού (19/9)

Ιων

Periodeies2018 Ion

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Φεστιβάλ Φιλίππων και πριν την παρουσίαση της στη Νέα Υόρκη την επόμενη Ανοιξη, η σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη σε μια σύντομη περιοδεία. Η τραγικωμωδία του Ευριπίδη σε μια εκδοχή για δύο ερμηνευτές: ο Κωνσταντίνος Μπιμπής ως Ιων και η Δήμητρα Χατούπη ως Κρέουσα.

Επόμενοι σταθμοί: Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης (13/9)

Οιδίπους: Ο μύθος της ιστορίας όπως τον είπαν οι Ελληνες

Periodeies2018 Oidipous

Από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ο Σταύρος Τσακίρης συνθέτει ένα κείμενο για την τραγωδία των Λαβδακιδών αντλώντας από τις αφηγήσεις και επτά έργα των μεγάλων τραγικών ποιητών, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αισχύλου. Στους βασικούς ρόλους οι Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη.

Επόμενοι σταθμοί: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (14/9)

Μαντάμ Σουσού

Periodeies2018 Sousou

Το εισπρακτικό φαινόμενο του χειμώνα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στην καλοκαιρινή εκδοχή του. Η ονειροπαρμένη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά όπως την αποδίδει η Δήμητρα Παπαδοπούλου και μαζί της οι Κώστας Σπυρόπουλος και Τάσος Χαλκιάς.

Επόμενοι σταθμοί: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (3-4/9), Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλλησίων (10/9), Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» Αιγάλεω (11/9).

Ορέστης

Periodeies2018 Orestis

Το αμφίσημο κείμενο του Ευριπίδη ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία που αφηγείται την επανάσταση του Ορέστη και της αδελφής του Ηλέκτρας μετά τη δολοφονία της μητέρας τους Κλυταιμνήστρας σε μια αμφίθυμη απόδοση. Ο Γιάννης Αναστασάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, αποπειράται σκηνοθετικά για πρώτη φορά στο αρχαίο δράμα αλλά δεν καταφέρνει να δώσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα στην προσπάθεια του.

Επόμενοι σταθμοί: Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης (5/9), Ανοιχτό Θέατρου Αλσους Βεϊκού – Γαλάτσι (7/9)

Πλούτος

Periodeies2018 Ploutos1

Ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς δοκιμάζει την πρώτη του σκηνοθεσία στην αριστοφανική κωμωδία με μια ευφρόσυνη και σκεπτόμενη παράσταση πάνω στην ανισότητα κατανομής του πλούτου στον σύγχρονο κόσμο – παρά την ελεύθερη διασκευή του πάνω στο πρωτότυπο. Απολαυστικές ερμηνείες από τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιώργο Γάλλο, Στέλιο Ιακωβίδη και Γαλήνη Χατζηπασχάλη. 

Επόμενοι σταθμοί: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (10/9), Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (14/9)

Χοηφόρες

Periodeies2018 Xoifores

Η παρθενική απόπειρα της Αργυρώς Χιώτη στο αρχαίο δράμα περιλαμβάνει την τραγωδία του Αισχύλου. Η ομάδα των Vasistas την προσεγγίζει σε τελετουργικό τέμπο, με όχημα τη μουσική (μονόχορδα και χτύπους ξύλου) και επίκεντρο το Χορό του έργου. Σχεδόν σύσσωμη η ομάδα με πρωταγωνιστές τους Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινεία Τσαμάτη, Αντώνη Αντωνόπουλο, Φιντέλ Ταλαμπούκα, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννη Κλίνη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Δημήτρη Κοντό.

Επόμενοι σταθμοί: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας (17/9), Μικρό Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης (23/9), Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (28/9)

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b