MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

15 δωρεάν εκδηλώσεις για την εβδομάδα 16 – 20 Ιουλίου

Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 16 – 20/7.

Ο Παντελής Θαλασσινός σε μια live συναυλία στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Δευτέρα 16/7, 21.30 | Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη

Τρίτη 17/7, 21.30 | Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας (Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης)

Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά, 44 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, είναι ένα έργο γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας μα εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενο του, αλλά και για την μοντέρνα γραφή του.

Δραματουργική Επεξεργασία: Ξένος Αντώνης 

Χορογραφίες: Σιδέρης Άκης

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βλάχου Ελένη, Σαργιάννη Κατερίνα, Γεωργακοπούλου Μιμίκα, Ασημακοπούλου Κατερίνα, Περόυ Γιώτα, Μαυράκη Πόπη, Γεωργοπούλου Λήτσα, Γιαννέ Χαρά, Γιαννές Κοσμάς, Τσιριγώτης Πέτρος

 387055

Τρίτη 17/7, 21.00 

«Μόλις χώρισα» των Βασίλη Μυριανθόπουλου & Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Θέατρο Άλσος Βεΐκου

Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

Κείμενο: Βασίλης Μυριανθόπουλος και Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Τζόυς Ευείδη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστας Κάππας, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Μαρία Κωνσταντάκη, Τριπόδης Χρήστος, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ανδρέας Βούλγαρης, Στρατής Νταλαγιώργος

WU9ODujZ6JnpME22OZzd

Δευτέρα 16/7, 21.00

«Πού’ ναι τα χρόνια ωραία χρόνια…» του Σταύρου Κουγιουμτζή

Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς 

Πρόκειται για ένα μουσικό πανόραμα που, με αφορμή τα τραγούδια του αγαπημένου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, ζωντανεύουν στη σκηνή απλές καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της δεκαετίας του ’60 που κυνηγούν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Προσωπικές αναμνήσεις του συνθέτη βασισμένες στα βιβλία του “Ανοιχτά παράθυρα με κλειστά παντζούρια”, “Στα διώροφα έμεναν οι όμορφες” και “Χρόνια σαν βροχή” καταγράφουν μνήμες και ιστορίες για τις γειτονιές, τις συμπεριφορές, τα εύθυμα περιστατικά, αλλά και τις πίκρες ενός ολόκληρου λαού που αγωνιούσε να σταθεί στα πόδια του.

Μουσική – Τραγούδια: Σταύρος Κουγιουμτζής
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Νικολαΐδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Αντώνης Βαρθαλίτης, Σμαράγδα Τσίρκα, Δημήτρης Πάσιος, Στεφανία Δράκου

7101

Τετάρτη 18/7, 21.00

«Lemon»

Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

O Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Ένας φίλος, γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Ένας φίλος του μουσικός, που τον πλησίασε με μεγαλύτερη τόλμη απ’ ό,τι οι άλλοι εφήμεροι συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Μπήκε μέσα στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο. Οι δυο φίλοι παρέα μ’ ένα ιδιαίτερο πιάνο παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα: Είμαι καλά εδώ που είμαι; Ή πρέπει να βρεθώ σε άλλο μέρος, να ανακαλύψω καινούργια πράγματα; Υποδύονται τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε ο Χιλιαεννιακόσια όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον σκότωσε. Ο Χιλιαεννιακόσια δεν είχε ακουμπήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά. Κι όμως, ήταν σα να τα είχε δει όλα.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

lemon 700x467

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δευτέρα 16/7, 21.00

Ευανθία Ρεμπούτσικα & Έλλη Πασπαλά

3η Μαρίνα Γλυφάδας

Μέσα από τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει παλιά και νέα κομμάτια του έντεχνου τραγουδιού και να απολαύσει ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που συναντούν την Ανατολή και τη Δύση.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 C5zocP116Fzlg7uqaG8x

Αναψυκτήριο “Τα Ωραία Εξάρχεια”

Ένα πολιτιστικό πανηγύρι μέσα στην πλατεία Εξαρχείων, ένα φεστιβάλ με μουσικές, χρώματα, χορούς, εκθέσεις από τις 16 Ιουλίου.

• 16/7 Δευτέρα: Athenian Phanerothyme Conspiracy, Dr. Flipouτ’s One Can Band, The Lazytrains feat. Orestis Tsikouris

• 17/7 Τρίτη: Farwest Mandolinistic Orchestra, Tasos Sagris + Whodoes, Σίσσυ Δούτσιου, Αναστασία Κλαδή & The Darlings, Γιώργης Χριστοδούλου

• 18/7 Τετάρτη: Κτίρια τη Νύχτα, The Boy, The Callas

• 19/7 Πέμπτη: Γιώργος Τσίγκος και Οι Μαύροι Κύκλοι, Μαύρη Μαγιονέζα, Magic De Spell

• 20/7 Παρασκευή: Clio K., Bag Of Nails, New Zero God

Ώρα: 20:00 – 00:30


oraia exarxeia 759x500

Δευτέρα 16/7, 21.00

Σπύρος Πολυκανδριώτης στην Αγία Μαρίνα της Νέας Μάκρης

Κεντρική Πλατεία Αγίας Μαρίνας

Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, μαζί με την 6μελή ορχήστρα του, σε ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο της μουσικής μας παράδοσης, μέσα από όλα τα είδη του παραδοσιακού τραγουδιού.

 Spyros Polikandriotis

Τρίτη 17/7, 21.00

Με ανοιχτές μουσικές αποσκευές πάμε… Πορτογαλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Mέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Antonín Dvořák:
– Κοντσέρτο για βιολί
– Rusalka Aria
– Συμφωνία αρ.8

Βασιλική Καραγιάννη: υψίφωνος
Veronika Eberle: βιολί

Μουσική διεύθυνση: Christoph Poppen

koth9122009

Τρίτη 17/7, 20.30
«Απόψε διασκεδάζουμε» με τα Μουσικά Ηχοχρώματα

Κηποθέατρο Παπάγου

Μια βραδιά που συναντάται ο ρομαντισμός με την ευαισθησία, η διασκέδαση με το κέφι, η συγκίνηση με το γέλιο και η ζωντάνια με ωραίες μελωδίες που αποδίδουν η μικτή χορωδία “Μουσικά Ηχοχρώματα” και οι διακεκριμένοι σολίστες Μάρθα Δρόσου, Δέσποινα Τσολάκη, Κυριακούλα Τσαγγαράτου, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Πάνος Λαμπρίδης, Μάκης Αλεξιάδης, Τάσος Κουσουλέντης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση – μαέστρος Δημήτρης Μουζάκης

hxoxrwmatrafee

Τετάρτη 18/7, 21.00

Γιάννης Αγγελάκας και 100°c στο Φεστιβάλ στη θάλασσα

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας 

Με τον δίσκο “Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια” στις αποσκευές τους αλλά και με τραγούδια από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα ταξιδέψουν και θα μας «ταξιδέψουν» αυτό το καλοκαίρι, σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

o giannis aggelakas kai oi 100c stin texnopoli.w l

Τετάρτη 18/7, 21.00

«Από τον Σουγιούλ στον Χατζηδάκι»

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεμετιάς

Ο ερμηνευτής Θάνος Ολύμπιος, η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη και ησοπράνο Άννα Μορφίδου σε σύμπραξη με την Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου σε μία συναυλία αφιέρωμα στους κορυφαίους συνθέτες Μιχάλη Σουγιούλ και Μάνο Χατζιδάκι.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Καλαϊτζής.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

96a3c67bc06540371a44094a76ba6744 L

Πέμπτη 19/7, 21.00

Ο Παντελής Θαλασσινός στα Λιπάσματα 2018 Φεστιβάλ στη θάλασσα

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας 

Ο Παντελής Θαλασσινός, μεγαλωμένος στο Κερατσίνι, θα κάνει μια μεγάλη συναυλία στις 19 Ιουλίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία θα συμμετέχουν: Eυτυχία Μητρίτσα, Νάνα Μπινοπούλου και Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

thalassinos 2

Πέμπτη 19/7, 21.00

 Jazz Διαχρονίες: Tamuz Nissim & Γιώργος Νάζος Quartet

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H σειρά συναυλιών Jazz Διαχρονίες του ΚΠΙΣΝ, υποδέχεται τον Ιούλιο ένα ξεχωριστό μουσικό δίδυμο, την τραγουδίστρια Tamuz Nissim και τον κιθαρίστα Γιώργο Νάζο οι οποίοι από το 2009 ακολουθούν μια κοινή πορεία, συνθέτοντας και παίζοντας μαζί.

Συντελεστές:
Tamuz Nissim, φωνητικά, πιάνο
Γιώργος Νάζος, κιθάρα
Κώστας Μαυρίδης, κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα

maxresdefault 30

Παρασκευή 20/7, 21.00

Vamos Ensemble & Ιωάννα Φόρτη

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι Vamos Ensemble, ένα σύνολο δεκαοχτώ μουσικών, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μαζί, ονειροπόλοι και ατίθασοι, έρχονται από την Κρήτη με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της παρέας. Μαζί τους, σταθερά από το 2016, η Ιωάννα Φόρτη, μια ιδιαίτερη καλλιτέχνις με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις σε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα), με μοναδική ευελιξία φωνής και ικανότητα να περνά μέσα από πάμπολλα μουσικά ιδιώματα.

Ενορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου

ensemblevamosfree

ΣΙΝΕΜΑ

Athens Open Air Film Festival 2018 Site The Remains of the Day 1 

Τετάρτη 18/7, 21.30

8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας: Τα απομεινάρια μιας μέρας (1993)

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών 

Κομψοτέχνημα σεναριακής διασκευής, κλασικότροπης σκηνοθεσίας, εκπληκτικών ερμηνειών και απαράμιλλης καλαισθησίας, η ταινία του Άιβορι μετατρέπει σε μοναδικό δράμα την ιστορία ενός πειθαρχημένου και υποδειγματικού μπάτλερ ο οποίος ανατρέχει στη ζωή του όταν συνειδητοποιεί, σε προχωρημένη πλέον ηλικία, ότι θυσίασε κάθε προσωπική του επιθυμία και ευτυχία στο όνομα του καθήκοντος.

Σκηνοθεσία: James Ivory
Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox, Hugh Grant, Christopher Reeve

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος “Κλασσικά Εικονογραφημένα: Διαβάζοντας στη μεγάλη οθόνη”, σε συνεργασία με το British Council.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b