MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για 8η χρονιά

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει για το καθιερωμένο, πλέον, καλοκαιρινό του ραντεβού από την 1η έως και τις 6 Αυγούστου 2018.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα και στον Πόρο, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, να το απολαύσουμε στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων.

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ο λόγος για τον Martin Leo Schmidt, μαθητή του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτη της Mahler Chamber Orchestra, την Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio και τον Iσραηλινό πιανίστα Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Music at Tresanton.

SCMF 1

Το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο από τα πιο γνωστά έργα μουσικής δωματίου, το Ντιβερτιμέντο για Τρίο Εγχόρδων Κ563 του Mozart, καθώς και το Τρίο του Αρχιδούκα op. 97 του Beethoven. Παράλληλα, στο Φεστιβάλ θα ακούσουμε το Κουαρτέτο Εγχόρδων op. 10 του Debussy και το Πρώτο Κουαρτέτο με Πιάνο op. 15 του Faure.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας, όπου και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν, επιπλέον, με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της γυναίκας του.

 SCMF 3 1

Μουσικό Σύνολο LeondariEnsemble:

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble δημιουργήθηκε το 2011 με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συνεργάζονται με κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Σημείωμα για τα μέλη του συνόλου Leondari Ensemble στο φετινό Φεστιβάλ:

Ο βιολονίστας Bogdan Bozovic είναι αυτή την περίοδο εξάρχων της Ορχήστρας Δωματίου της Στουτγκάρδης, την οποία συχνά διευθύνει από το πρώτο αναλόγιο, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Τρίο με πιάνο της Βιέννης και έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Ο βιολοντσελίστας Julian Arp είναι καθηγητής Βιολοντσέλου στην Μουσική Ακαδημία του Graz και διατηρεί μια ιδιαίτερα ενεργή καριέρα ως σολίστ και μουσικός δωματίου ανα την Ευρώπη, έχοντας, επίσης, ηχογραφήσει μια σειρά από βραβευμένα CD.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και το σύνολο Leondari Ensemble ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης συνεργάζεται με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στο παρελθόν με την Εθνική Λυρική Σκηνή.Eχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra Covent Garden, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 21:00

Ηφαίστειο Μεθάνων

Πρελούδιο και Φούγκα No. 4 σε φα μείζονα, K. 404a Mozart/Bach

Ντιβερτιμέντο σε μι ύφεση μείζονα, K. 563 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Aνοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 21:00

Γαλατάς

Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα, Op. 97«Αρχιδούκας» Beethoven

Διάλειμμα

Κουαρτέτο με πιάνο No. 1 σε ντο ελάσσονα , Op. 15 Faure

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 21:00

Πόρος

Ντιβερντιμέντο σε μι ύφεση μείζονα , K. 563 Mozart

Διάλειμμα

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10 Debussy

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 Αυγούστου 2018, 21:00

Ύδρα

Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα , Op. 97 «Αρχιδούκας» Beethoven

Διάλειμμα

Κουαρτέτο με πιάνο  No. 1 σε ντο ελάσσονα, Op. 15 Faure

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 21:00

Ύδρα

Σονέτα του Πετράρχη 47 και 104, Liszt

Σονάτα για βιολί και πιάνο No. 1 σε λα ελάσσονα , Op. 105 Schumann

Διάλειμμα

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10 Debussy

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2018, 21:00

Σπέτσες

Ντιβερντιμέντο σε μι ύφεση μείζονα, K. 563 Mozart

Διάλειμμα

Πρελούδιο και Φούγκα No. 4 σε φα μείζονα, K. 404a Mozart/Bach

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, Op. 10 Debussy

Χώρος διεξαγωγής: Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b