MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το πρώτο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2018 το Θέατρο Βράχων υποδέχεται το πρώτο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων, με ελεύθερη είσοδο.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την υπέρβαση των ανισοτήτων βάσει φύλου, αλλά και των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας, διοργανώνει, για πρώτη χρονιά, το Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων στο Θέατρο Βράχων.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, για τις δράσεις και το συνολικό έργο της ΓΓΙΦ. Ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα ίδια τα στελέχη της ΓΓΙΦ, ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, μουσικές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, όλα συμβάλλουν στον αγώνα ενάντια στις έμφυλες ανισότητες, στέλνοντας, παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων ως ουσιαστικό παράγοντα για την εξυγίανση των σχέσεων φύλου, αλλά και ως βασικό αρμό της κοινωνικής συνοχής. Μάλιστα, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα οργανωμένες συζητήσεις που άπτονται του ζητήματος της ισότητας των φύλων.

Έτσι, στις 29 Ιουνίου παρακολουθούμε συζήτηση με θέμα την σεξουαλική παρενόχληση και τίτλο “Δεν με κολακεύεις – Με παρενοχλείς”, ενώ στις 30 Ιουνίου συζητάμε για τις Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

velesiotou

Φωτεινή Βελεσιώτου

Σε μια προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης της γυναικείας δημιουργίας, το καλλιτεχνικό σκέλος της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε γυναίκες δημιουργούς. Έτσι, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Μαρίνα Σάττι με τις Fones και την Παυλίνα Βουλγαράκη, ενώ το Σάββατο 30 Ιουνίου, την σκυτάλη παίρνουν η Φωτεινή Βελεσιώτου με τον Σωτήρη Μπαλλά, για να μας μυήσουν σε νέες μελωδίες, αλλά και η Αφεντούλα Ραζέλη που μας ταξιδεύει με αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ

Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων

Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b