MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγωμένες σειρές για τις ζέστες 2: “Trapped”

Στην Ισλανδία των 350.000 κατοίκων, ο μέσος όρος των δολοφονιών δεν είναι ούτε δύο τον χρόνο (1,8).

Monopoli Team

Υπάρχουν δε χρονιές, όπως το 2008, που δεν δολοφονήθηκε κανείς. Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, ο μέσος όρος των δολοφονιών κυμαίνεται γύρω στις 80 τον χρόνο. Στην Ισλανδία αντιστοιχεί μία δολοφονία για κάθε 125.000 κατοίκους, ενώ στην Ελλάδα η αντιστοιχία είναι μία δολοφονία για κάθε 137.500 κατοίκους. Εν ολίγοις, οι ανθρωποκτονίες δεν ευδοκιμούν ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Ελλάδα.

Αυτό που ευδοκιμεί στην Ισλανδία – και όχι στην Ελλάδα – είναι τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά αστυνομικά θρίλερ, όπως το “Trapped”, το οποίο φέρει την υπογραφή του Μπαλτάσαρ Κορμάκουρ, σκηνοθέτη – μεταξύ άλλων – του “Μετά την Καταιγίδα”, που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην χώρα μας.

Στην πρώτη σεζόν του Trapped, το μικρό αστυνομικό τμήμα μιας μικρής, απομονωμένης πόλης της Ισλανδίας καλείται να διαλευκάνει μία δολοφονία ενώ η περιοχή αποκλείεται από τον έξω κόσμο λόγω μίας χιονοθύελλας και μίας χιονοστιβάδας. Βασισμένη σε μία πρωτότυπη ιδέα του Κορμάκουρ, η σειρά τα έχει όλα: αγωνιώδη πλοκή, ρεαλιστικούς χαρακτήρες, εξαιρετικό σενάριο και την σκοτεινή και δυσοίωνη ατμόσφαιρα της παγωμένης Ισλανδίας, η οποία αποτυπώνεται με όλη την δεξιοτεχνία του σκηνοθέτη της. 

Χρειάστηκε να επιστρατεύσω έξτρα αυτοσυγκράτηση για να μην δω και τα 10 επεισόδια της σειράς την ίδια μέρα – αλλά ήταν ακόμα χειμώνας. Αν την έβλεπα κατά την διάρκεια καύσωνα, η αυτοσυγκράτησή μου θα είχε λειώσει αμαχητί. 

Βαθμολογίες
Monopoli: 9/10
IMDB: 8,1/10
Rotten Tomatoes: 4,5/5

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b