MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Φοίβος και οι φίλοι του επιστρέφουν στην ταράτσα

Όταν ο Φοίβος Δεληβοριάς αναπολούσε το παρελθόν συνήθως έγραφε τραγούδια που περιέγραφαν μια άλλη εποχή, με τη νοσταλγία των όσων έζησε και του λείπουν ή όσων δεν πρόλαβε καν να ζήσει. Κομμάτι αυτής της αναπόλησης ήταν και τα αναψυκτήρια, τα αστικά βαριετέ της παλιάς Αθήνας, που ίσως στο μυαλό του να έμοιαζαν καλύτερα από ό, τι ήταν όντως στην πραγματικότητα, εκείνος όμως εμφανίστηκε αποφασισμένος να τα αναβιώσει.

Eυη Πάνου

Πέρυσι το καλοκαίρι μάζεψε μια ομάδα ανθρώπων, τους το πρότεινε και η ιδέα πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να γίνουν 24 παραστάσεις με πολλούς καλεσμένους από τον χώρο του τραγουδιού, του θεάτρου και του standup comedy. Η επιτυχία ήταν απρόσμενη, αλλά και εύλογη μετά τις πρώτες παραστάσεις, και τα σχέδια για ακόμη μία χρονιά στην – ξακουστή πλέον – ταράτσα του Φοίβου άρχισαν να ετοιμάζονται. Η ταράτσα μεγάλωσε, εξελίχθηκε, «εκμοντερνίστηκε» κι ανοίγει στις 6 Ιουνίου 2018 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2018, για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Όπως αποκάλυψε ο Άγγελος Τριανταφύλλου, που ανέλαβε το στήσιμο της παράστασης, αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει μια ‘μετατόπιση’ της ταράτσας από την Μάντρα του Αττίκ σε ένα πλατό μιας Τσινετσιτά γυρισμάτων του Χόλλυγουντ «σε ένα πλατό που όλα είναι πιθανά και είναι πιθανόν να κηρύξουμε και το δικό μας όνειρο, να κινηματογραφήσουμε αυτό το όνειρο που φύτεψε ο Φοίβος μέσα στα κεφάλια μας πέρυσι και σιγά-σιγά ανδρώθηκε μέσα μας, μάθαμε από κάθε καλλιτέχνη που ήταν μαζί μας, έγινε μεγαλύτερο, και φέτος θα κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ όμορφο».

Όσοι είχαν βρεθεί σε κάποια από τις περσινές βραδιές και νομίζουν ότι αυτό το καλοκαίρι θα δουν και θα ακούσουν μία από τα ίδια, κάνουν λάθος. Η φετινή ταράτσα θα έχει έναν διαφορετικό μόνιμο θίασο.

Ο μεγάλος σύγχρονος σόουμαν Θανάσης Αλευράς, έχοντας βιώματα παλιάς επιθεώρησης, έρχεται να προστεθεί στην ομάδα εκπροσωπώντας την μεγάλη του Μαρίνου σχολή, με το εκρηκτικό χιούμορ του και το ταλέντο του να μεταμορφώνεται συνεχώς, και ο Alex de Paris ως βουβός κωμικός θα κάνει μαγικά και θα ισορροπεί επί σκηνής. Μαζί τους θα είναι για άλλη μια χρονιά η Νεφέλη Φασουλή, μια νέα, πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και η La Dandizette, χορεύτρια burlesque, από τις τελευταίες εκπροσώπους του είδους. Εκτός σκηνής στην ομάδα παραμένει ο Άγγελος Τριανταφύλλου στο κομμάτι της σκηνοθεσίας, με τη βοήθεια της Νατάσσας Τριανταφύλλη. Τα κείμενα υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς με την Ελένη Γκασούκα, με την οποία μοιράζεται το όνειρο της ανάστασης του αθηναϊκού θεάματος.

taratsa foivou

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα παίζεται μια επιθεώρηση, με τη βοήθεια δύο ή τριών διαφορετικών καλεσμένων, χωρίς βέβαια να λείπει το standup comedy, το οποίο «αρχίζει να γίνεται λαϊκό είδος», κάτι που χαροποιεί ιδιαιτέρως και τον ίδιο τον Φοίβο Δεληβοριά. Ο Θωμάς Ζάμπρας, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ζήσης Ρούμπος, θα εναλλάσσονται κάθε βδομάδα, ενώ θα έρχονται επίσης πρόσωπα από τον χώρο της μουσικής. 

Μια βασική διαφοροποίηση είναι το γεγονός ότι φέτος δεν θα υπάρχει διαγωνισμός νέων ταλέντων, αλλά κάθε καλεσμένος που θα έρχεται θα συμπράττει με ένα πρόσωπο από τη νεότερη γενιά τραγουδιού. Νέα προσθήκη στην ταράτσα θα αποτελέσει ο λεγόμενος «Επισκέπτης της Δευτέρας». Όπως μαρτυρά και το όνομα, κάθε Δευτέρα ο Φοίβος θα παραχωρεί την ταράτσα του σε κάποιον αγαπημένο συνάδελφό του, με σκοπό να δημιουργήσει τη δική του παράσταση. Ο Φοίβος θα παίρνει τη θέση του καλεσμένου, χωρίς όμως να σταματήσει να βρίσκεται στη διάθεση του κάθε «επισκέπτη». Οι δύο πρώτοι επισκέπτες της Δευτέρας θα είναι η Παυλίνα Βουλγαράκη (στις 11 Ιουνίου) και η Αγγελική Τουμπανάκη (στις 25 Ιουνίου).

taratsa foivou4 

Ιούνιος

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο πρόγραμμα του Ιουνίου, το πρώτο Τεταρτόπεμπτο θα γίνει κάτι που σχεδιαζόταν από πέρυσι, αλλά, όπως εξομολογήθηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς, η ζωή τους πρόλαβε, καθώς ήθελαν ο πρώτος καλεσμένος να είναι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Τα σχέδια γρήγορα άλλαξαν και η πρόσκληση έγινε ιδέα για αφιέρωμα, κάτι που ο Φοίβος δεν ήθελε να γίνει πέρυσι, γιατί «θα είχε κάτι το δραματικό, που δεν θα ταίριαζε στον Λουκιανό».

Φέτος, η ιδέα για αφιέρωμα επανήλθε, ιδωμένη μέσα από ένα νέο πρίσμα, αυτό ενός χαρούμενου πάρτι, «ένα πάρτι από εκείνα τα παλιά» και με το πρώτο διήμερο να είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Μαζί με τους θεατρικούς καλεσμένους, το “κωμικό μπουμ”, θα είναι επίσης η Αφροδίτη Μάνου και η Μαρία Κηλαηδόνη (κόρη του Λουκιανού). 

Το δεύτερο διήμερο θα είναι μια επιθεώρηση εκ του μηδενός, με τίτλο “Ελληνοφρενοβλαβίωση”, με τον Σπύρο Γραμμένο (ο οποίος συμμετείχε πέρυσι σε όλα τα προγράμματα της ταράτσας), τον Τσολιά από την Ελληνοφρένεια (Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη) και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Μαζί τους θα είναι και ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

Το τρίτο Τεταρτόπεμπτο, θα επιστρέψει στην αθηναϊκή σκηνή η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η οποία θα συμπράξει με την Μαρία Παπαγεωργίου. Την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, την σκυτάλη θα παραλάβει η Μαρίζα Ρίζου (η οποία ξεκίνησε την καριέρα της με μια διασκευή τραγουδιού του Φοίβου) με σύμπραξη του Θοδωρή Μαυρογιώργη και του Δημήτρη Δημόπουλου στο standup comedy, για «ρομάντζο» στην ταράτσα.

taratsa foivou2

Ιούλιος

Τις τέσσερεις Δευτέρες του Ιουλίου θα γίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, καθώς καλεσμένος θα είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος στήριξε και πέρυσι την ταράτσα το τελευταίο διήμερο. Φέτος θα κάνει κάτι πολύ διαφορετικό, ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα τραγούδια των άλλων», στο οποίο θα ερμηνεύσει κυρίως τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, έντεχνα λαϊκά και πιο ελαφρά κομμάτια (γιατί «και η ελαφρότητα έχει δικαίωμα στην ψυχή» όπως εξομολογήθηκε), τραγούδια-μνήμες που τον επηρέασαν. Τον Ιούλιο θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, με ονόματα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Οι καλεσμένοι θα είναι πολύ διαφορετικοί, από την Αλέκα Κανελλίδου έως τη Λένα Πλάτωνος, κι από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου έως έναν μεγάλο, γκράντε θίασο ηθοποιών.

Σεπτέμβριος

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται τον Σεπτέμβριο, με την ταράτσα να φιλοξενεί μια λαϊκή βραδιά, με τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη και συμμετοχή της Μελίνας Κανά και της Κατερίνας Κούκα.

Μαζί με την έναρξη της ταράτσας θα κυκλοφορήσει και ο δίσκος της περσινής ταράτσας από τη Feel Good Records, καθώς έχουν απομονωθεί 20 σημαντικές στιγμές των περσινών παραστάσεων, μέσω αναπαράστασης από τους περσινούς καλεσμένους στο στούντιο. Με την πρεμιέρα, θα διατίθεται ο δίσκος στον χώρο της ταράτσας.

Αυτό το καλοκαίρι θα παρέχεται και πρόσβαση στην δεύτερη ταράτσα-εξώστη, για παρακολούθηση του προγράμματος μέσω οθόνης, μόνο με 15 ευρώ (και μία μπίρα δώρο) και προσφορά για όσους κλείσουν εισιτήρια για δύο παραστάσεις, καθώς θα παρέχεται έκπτωση 20% στη δεύτερη παράσταση.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b