MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Αφρική μας προσκαλεί να μυηθούμε στις μαγευτικές ιστορίες των ανθρώπων της και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της μέσα από την 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από 3 έως 9 Μαΐου 2018, και στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2018.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στην 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, που αποτελεί μια συνδιοργάνωση των διαπιστευμένων στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι θεατές θα απολαύσουν 16 συναρπαστικές ταινίες από 8 χώρες. Κάθε χρόνο, η έναρξη του αφιερώματος εκπροσωπείται από μια αφρικανική χώρα και φέτος την αυλαία ανοίγει η Αλγερία.

Αλγερία: Η πρεμιέρα της Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου θα γίνει με την ταινία Ζεύς του Πάουλο Φιλίπε Μοντέιρο που αφηγείται την ασυνήθιστη ιστορία του συγγραφέα και 7ου Προέδρου της Πορτογαλίας Manuel Teixeira Gomes (1860-1941). Ένα σαγηνευτικό ταξίδι από το ανώτατο αξίωμα, σε ένα πλοίο με προορισμό την Βόρεια Αφρική και στη ζωή με τους νομάδες της Αλγερινής ερήμου. Στο Η Lalla Zebida και οι άλλοι σε σκηνοθεσία Γιάχια Μοζάχεμ, ζήστε μια ιστορία πάθους για μια γυναίκα που θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να μην ξαναπαντρευτεί ο σύζυγός της τη νεαρή γειτόνισσα. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Κωνσταντίνης με παραδοσιακές φορεσιές των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

afrikanikos kinhmatografos3

Αιθιοπία: Στην ταινία Οι γιοί της Ανατολής του Συμεών Γισμάου, ένας συνταγματάρχης οδηγεί με θυμό ψάχνοντας να βρει και να σκοτώσει τον άντρα που κοιμήθηκε με την όμορφη σύζυγό του. Ενώ ταξιδεύει στην Ανατολική Αιθιοπία, το αυτοκίνητό του χαλάει και κάνοντας ωτοστόπ πέφτει πάνω στον άντρα που αναζητά -χωρίς να το γνωρίζει. Μια δυνατή ιστορία γεμάτη ανατροπές.

Αίγυπτος: Η ταινία Η πύλη της εξόδου, σε σκηνοθεσία Καρίμ Χάναφι είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με ήρωα έναν νεαρό άνδρα που αγωνίζεται να ξεφύγει από την προστατευμένη ζωή μέσα στην οποία μεγάλωσε.

Κένυα: Στη Λύτρωση σε σκηνοθεσία Μμπίθι Μάσια η αμνησιακή Καλέτσε βρίσκεται ξαφνικά στο κατάλυμα Κάτι Κάτι, σε έναν ερημότοπο και ξεκινά μια φιλία με τον αρχηγό Τομά. Ένα φαντασιακό, σουρεαλιστικό αφήγημα για τη ζωή, το θάνατο και τη λύτρωση.

Μαρόκο: Στις Σεβάσμιες του Moχάμεντ Ασάουαρ μετά από μία μακρά ζωή βασάνων και αδικίας, τέσσερις ηλικιωμένες κυρίες, αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και επαναστατούν με τον δικό τους τρόπο. Το Φως στο σκοτάδι της Χάουλα Ασεμπάμπ Μπενάομαρ, είναι μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν τυφλό νέο άντρα με όνειρο να γίνει παρουσιαστής και μία σπουδάστρια κινηματογράφου. Στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, Το Μαρόκο από ψηλά του Γιαν Αρτίς-Μπερτράν, εξερευνούμε ταξιδεύοντας με ένα ελικόπτερο τις ομορφιές του Μαρόκου, μιας χώρας γεμάτης χρώμα, πλούσιας σε γεύσεις, όπου η πνευματικότητα, οι παραδόσεις και ο νεωτερισμός συνδυάζονται σε μία φωνή.

afrikanikos kinhmatografos2

Νιγηρία: Στο φιλμ Ο Κόκο και η παλιά τηλεόραση του Κέστερ Νσίριμ, στον πυρετό των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, οι οπαδοί συχνάζουν στα στέκια που μεταδίδουν αγώνες. Ένα φτωχό ζευγάρι που διαθέτει μαγαζί, αλλά όχι τηλεόραση αποφασίζει να αποκτήσει μια παλιά συσκευή που αποδεικνύεται θησαυρός. Στην ταινία Το δίλημμα της Σομίνα του Μάθιου Τσιτζόκε Ατζάλλυς, ένας ξεροκέφαλος φτωχός ψαράς, που δεν ακούει τους γιατρούς καταστρέφει την υγεία του. Η πολυαγαπημένη σύζυγός του, συντετριμμένη αδυνατεί να μαζέψει τα χρήματα για την περίθαλψή του. Mια ιστορία αγάπης, πόθου και θυσίας.

Νότιος Αφρική: Το Πέρα από το ποτάμι του Κρεγκ Φρέιμοντ, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των Ntondini και Cruickshanks, που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο σε αγώνες κανό στον ποταμό Dusi το 2014. Μέσα από μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, οι δύο άντρες συνεργάζονται για το τριήμερο μαραθώνιο κανό. Μία ιστορία περιπέτειας που αναδεικνύει το θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος. Στο Πες μου κάτι γλυκό του Ακίν Ομοτόσο, μια ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου και επίδοξη συγγραφέας ερωτεύεται ένα μοντέλο, που δεν έχει διαβάσει ποτέ βιβλίο και που θέλει απελπισμένα να τον αγαπήσουν για το μυαλό του και όχι για το σώμα του. Μια ανατρεπτική σχέση, όπως άλλωστε είναι η ίδια η ζωή. Στην βιογραφική ταινία Μαντέλα: Ο μακρύς δρόμος προς την ελευθερία του Τζάστιν Τσάντγουικ, ο Ίντρις Έλμπα υποδύεται τον Νέλσον Μαντέλα, σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι που ξεκινά από την παιδική του ηλικία και φτάνει στην εκλογή του ως Προέδρου της Νότιας Αφρικής.

afrikanikos kinhmatografos4

Τυνησία: Στα Σύνορα του Παραδείσου σε σκηνοθεσία Φαρές Νάαναα, ένα ζευγάρι τριαντάρηδων ζει την απόλυτη ευτυχία μέχρι τη στιγμή που ένα δραματικό γεγονός καταστρέφει τα όνειρά τους. Πώς θα αντιμετωπίσουν την τραγωδία; Η απάντηση στην οθόνη. Στο Γλυκό άρωμα της Άνοιξης «Ζίζου» του Φερίντ Μπουγκεντίρ, ένας νεαρός φεύγει απ’ το χωριό του στη Σαχάρα και φτάνει στην Τύνιδα για να πιάσει δουλειά. Εκεί ερωτεύεται παράφορα μια κοπέλα η οποία έχει δεσμούς με μια ομάδα μαφιόζων που συνεργάζεται στενά με το κυβερνητικό καθεστώς. Η προσπάθειά του να την ελευθερώσει τον παρασύρει στην δίνη μιας επανάστασης που πρόκειται να σαρώσει την Τυνησία.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Cine News
Δύο μαύρα πουκάμισα: Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του MEGA
Cine News
Το The Bear επιστρέφει για μια τελευταία φορά – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα