MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το κινηματογραφικό δώρο ζωής της Ανιές Βαρντά (και του JR)

Σε μια γεμάτη – αλλά όχι και τόσο χορταστική- βδομάδα ένα τρυφερό, ανθρώπινο και γεμάτο εικαστικές αρετές road documentary ξεχωρίζει από όλες τις ταινίες μυθοπλασίας που το καταδιώκουν.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Είναι τέτοια η ανόθευτη, πηγαία δύναμη του οδοιπορικού ζωής με τίτλο «Πρόσωπα και ιστορίες» που συνσκηνοθετούν η γιαγιά της Νουβέλ Βαγκ Ανιές Βαρντά και ο εικαστικός JR ώστε καταφέρνει να συγκινεί και να προβληματίζει (μια καίρια μελέτη πάνω στη μνήμη και την ίδια τη ζωή) μαζί.

Η μόνη ταινία που στέκεται ίση απέναντι της είναι ένα οδυνηρό  διαζύγιο made in France που φέρνει το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» στα χωράφια του Σαμπρόλ και του Χίτσκοκ. Το δράμα του πρωτοεμφανιζόμενου Ξαβιέ Λεγκράν «Μετά το χωρισμό» είναι ένα χρονικό γύρω από την βίαιη διάλυση μιας οικογένειας.

Τα άνισα «Μυστήρια της Σικελίας» και η «Τυφλή αγάπη» ποντάρουν μέρος της επιτυχίας τους στη δυνατή φήμη των δημιουργών τους, ενώ η «Μούσα» είναι ένα ατμοσφαιρικό ισπανικό θρίλερ από το δημιουργό του «Rec» που ξεκινά ικανοποιητικά αλλά σταδιακά ξεμένει από μεταφυσικές δυνάμεις και τρομακτικά τρικ.

Το Χόλιγουντ έχει διπλή παρουσία με την αναγέννηση της φημισμένης «Λάρα Κροφτ» (η Αλίσια Βικάντερ υποδύεται την…Αντζελίνα Τζολί!) και το πιο διακριτικό – αλλά και πιο ψυχαγωγικό σε τελική ανάλυση- «Ένας ξένος στην πόλη» που αναμειγνύει ικανοποιητικά το χιούμορ, τη δράση και το σεξ! Δεν το λες και λίγο αυτό…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=t-9KiX5o8GA

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b