MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο Ρομποτικής για άτομα 65+ στη Στέγη

Αν οι φίλοι σας, σας ζητάνε βοήθεια για τα smartphones και τα ipads τους, αν σας λένε άγνωστες λέξεις κοιτάζοντάς σας απελπισμένα στα μάτια, ήρθε η ώρα να απαντήσετε! Μετά το εργαστήριο ρομποτικής, που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2018, θα μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε ενεργά στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μη νιώθετε μόνοι. Όλοι οι ενήλικες κοιτάμε τα παιδιά με απορία, όταν χρησιμοποιούν τεχνολογικούς όρους που δεν ξέρουμε. Μία λέξη μόνο: αντεπίθεση! Εξάλλου, ο κόσμος της τεχνολογίας είναι μαγικός και είναι εδώ για να τον απολαμβάνουμε όλοι και να επωφελούμαστε απ’ ό,τι έχει να μας προσφέρει.

Κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να επιβιβαστούν στο τρένο της τεχνολογικής ανάπτυξης από την αφετηρία του, κάποιοι όχι. Μην ξεχνάτε πως, ακόμη και όσοι είναι 40 ετών σήμερα, μεγάλωσαν χωρίς Ίντερνετ και υπολογιστές. Ζούμε πλέον στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας, του Ίντερνετ, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής – και θα την ζήσουμε μαζί.

Θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εφευρέτες και να μάθετε περισσότερα για τα ρομπότ. Θα τα κατασκευάσετε, θα τα προγραμματίσετε και θα κάνετε πειράματα, προκειμένου να κατανοήσετε βιωματικά τις εφαρμογές τους: από ρομπότ που χορεύουν και ζωγραφίζουν μέχρι ρομπότ-σκούπες και ρομπότ-ξυπνητήρια, φτιαγμένα από τουβλάκια Lego, αλλά και εξαρτήματα ρομποτικής, όπως κινητήρες και αισθητήρες, το μόνο που χρειάζεται είναι η φαντασία και ο ενθουσιασμός σας. 

Πληροφορίες

Συντελεστής: Αντώνης Κάνουρας, Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab

Απευθύνεται σε: Άτομα άνω των 65 ετών

Ημερομηνίες: Το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ώρες: 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 20€ (και για τις δύο συναντήσεις)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002 & [email protected]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b