MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Παγίδα Θανάτου του Ira Levin στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το διάσημο θρίλερ-κωμωδία Deathtrap (Παγίδα Θανάτου), του συγγραφέα Ira Levin, παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, από τις 27 Οκτωβρίου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Με τον Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο του Sidney Bruhl, την Τζένη Μπότση στο ρόλο της Myra Bruhl, τον Γιάννη Κουκουράκη στο ρόλο του Clifford Anderson και τον Αργύρη Γκαγκάνη στο ρόλο του Porter Milgrim. Στο ρόλο της πνευματίστριας Helga Ten Dorp, η Νεφέλη Ορφανού. Τη σκηνοθεσία της βραβευμένης μαύρης κωμωδίας υπογράφει ο Γιάννης Λασπιάς. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου, με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!».

Ο Sidney Bruhl (Αντώνης Λουδάρος) είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι’ αυτόν… μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του. Παντρεμένος με την όμορφη Myra Bruhl (Τζένη Μπότση), η οποία αδυνατεί ν’ αντιληφθεί τη σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Sidney λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται Deathtrap (Παγίδα Θανάτου).

Ένα θρίλερ τόσο τέλειο στη δομή, τις ανατροπές και το μαύρο χιούμορ του, που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του θεατρικού συγγραφέα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Sidney στη γυναίκα του “…το Deathtrap είναι ένα θρίλερ τόσο καλογραμμένο που και ο πιο κουλτουριάρης σκηνοθέτης δεν μπορεί να το καταστρέψει…”Το Deathtrap είναι αναμφίβολα το νέο μεγάλο χιτ του Broadway. Το μόνο πρόβλημα είναι ένα. Δεν το έχει γράψει ο ίδιος, άλλα ένας μαθητής του από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ο Clifford Anderson (Γιάννης Κουκουράκης). Απελπισμένος από τα μεγάλα οικονομικά χρέη, ο Sidney σχεδιάζει με τη γυναίκα του το τέλειο έγκλημα προκειμένου να κλέψει το έργο από τον Clifford και να το παρουσιάσει σαν δικό του.

Οι ανατροπές όμως που σηματοδοτούνται με τον ερχομό της διάσημης πνευματίστριας-μέντιουμ, Helga Ten Dorp (Νεφέλη Ορφανού), γνωστής για την εξιχνίαση ανεξερεύνητων εγκλημάτων, είναι τόσο απρόβλεπτες και συνεχόμενες που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη της ιστορίας μέχρι την… αυλαία. Στην πλοκή της ιστορίας έρχεται να προστεθεί ο καταλυτικός ρόλος του δικηγόρου και οικογενειακού φίλου των Bruhl, του Porter Milgrim (Αργύρης Γκαγκάνης).

pagida thanatoy premiera 2017 parastash september 2

O Ira Levin, ο συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών Rosemary’s Baby, The Stepford Wives και The Boys From Brazil παρουσίασε το θεατρικό του έργο Deathtrap, στο Broadway το 1978. Ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις με πέντε χαρακτήρες που διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό χώρο. Το Deathtrap έγινε αμέσως η sold out παράσταση της Αμερικής, προτάθηκε για το βραβείο Tony και τελικά έγινε το μακροβιότερο θρίλερ-κωμωδία στο Broadway. Οι συνεχείς ανατροπές, το φλεγματικό χιούμορ και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες το καθιέρωσαν αμέσως σαν μια από τις διαχρονικότερες παγκόσμιες θεατρικές επιτυχίες. Από τότε το Deathtrap έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο. Ακριβώς αυτή η επιτυχία οδήγησε το 1982 και στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου, σε σκηνοθεσία του Sidney Lumet και πρωταγωνιστές τον Michael Caine, την Dyan Cannon, τον Christopher Reeve και την Irene Worth, με τον ομώνυμο τίτλο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των σινεφίλ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ira Levin
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς


Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Τζένη Μπότση, Γιάννης Κουκουράκης, Αργύρης Γκαγκάνης και η Νεφέλη Ορφανού

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12€, Φοιτητικό - Θεατών άνω των 65 - Ανέργων - Ατόμων με ειδικές ανάγκες: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 27/10/ 2017
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 18.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Γεωργία Παντελή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b