MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

O Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

H παράσταση “Ο Μικρός Πρίγκιπας” (Mon Petit Prince) επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μια παράσταση – πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού και κατ’ επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης. Μια παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά. 

Λυών 1906. Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ, μόλις 6 ετών τότε, επιμένει πως η ζωγραφιά του δεν απεικονίζει ένα καπέλο, όπως βλέπουν οι μεγάλοι, αλλά έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ανεκτίμητη οπτική του δεν εκτιμάται. Τα όνειρά του προσγειώνονται καθώς οι μεγάλοι τον αποτρέπουν να “πετάει στα σύννεφα” με τη σκέψη. Ωστόσο, εκείνος αποφασίζει πως μια μέρα οι αιθέρες θα του ανήκουν στην πράξη, και, το 1943, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας πια, ρισκάρει τη ζωή του σε μία πτήση και χάνεται για πάντα στη Μεσόγειο. Χάνεται, όμως; Ή μήπως συναντάει για πρώτη φορά τον εαυτό του; Το βέβαιο είναι πως λίγο καιρό νωρίτερα, έχει “συναντήσει” στο χαρτί τον αντικατοπτρισμό του, τον πιο διάσημο πρίγκιπα των τελευταίων 100 χρόνων, γράφοντας την πιο γνωστή και άχρονη-διαχρονική ιστορία αυτοπραγμάτωσης όλων των εποχών. Το φιλοσοφικό του παραμύθι θα μεταφραστεί σε 250 γλώσσες και θα αποτελέσει την τρίτη κατά σειρά πιο πετυχημένη έκδοση μετά τη Βίβλο και το Κεφάλαιο.

mikros prince september 2017 thema 2

Ο δημιουργός εκτοξεύεται ανάμεσα στην κυριολεξία και τον συμβολισμό, με κατεύθυνση προς τον ήλιο, τα αστέρια, την αιωνιότητα και τελικά απογειώνει κάθε τι υπαρξιακό και επίγειο, “αθωώνοντας” τη φθορά. Σε αυτό το σκηνικό σύμπαν, αναζητώντας την αυτοβιογραφική διάσταση των ηρώων και ενεργοποιώντας μνήμες και βιώματα, θα φωτιστεί μία μεγάλη αλήθεια: Τα πράγματα δεν είναι όπως είναι, αλλά όπως επιλέγουμε να τα βλέπουμε. Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν πάντα τα μεγάλα νοήματα. Ξεχνούν τον μεγαλείο του να είσαι μικρός. Τα παιδιά είναι αλλιώς. Τα παιδιά είναι μεγάλοι που δεν έχουν ακόμη χαθεί στη μικρότητα. Τα παιδιά ζουν πάντα στο μεγαλείο.

21 & 22 Οκτωβρίου η παράσταση θα ταξιδέψει και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Λευτέρης Βασιλάκης, Λήδα Καπνά, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Υβόννη Τζάθα

Τιμές Εισιτηρίων: Α’ Ζώνη 25€ Β’ Ζώνη: 20€ Γ’ Ζώνη: 15€, (Φοιτητικό-Ανέργων 12€) Δ’ Ζώνη: 10€, (Φοιτητικό-Ανέργων 8€)
Διάρκεια Παραστάσεων: από 28/10 έως 15/10
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310 | Media Markt, Seven Spots & στο Δημοτικό Θέατρο Πειαριά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 210 4143310)
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Υβόννη Τζάθα
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b