MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας γιορτάζει τη 12η διοργάνωσή του από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017.

Monopoli Team

Τα τελευταία 11 χρόνια, το φεστιβάλ είναι αναπόσπαστο μέρος του Αιγινίτικου καλοκαιριού και διατηρεί αναλλοίωτο το πνεύμα της προσφοράς, του ενθουσιασμού και της αγάπης για την υψηλή ποιότητα όπως όταν πρωτοξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας μικρής συντροφιάς φίλων της Ντόρας Μπακοπούλου.

Από την πρώτη στιγμή γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του και αξίζει να σημειωθεί πως έχουν οργανωθεί πάνω από 85 Μουσικές Βραδιές με περισσότερους από 400 ερμηνευτές, ενώ οι φίλοι πολλαπλασιάστηκαν και παραμένουν η βασική κινητήρια δύναμή του με τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ.

Arxeio Naos Sotiros DMF. Aiginas 11

Επιδίωξη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας να διευρύνεται κάθε χρόνο, σε ποικιλία και πρωτοτυπία. Φέτος, θα ακουστεί το Αργεντίνικο Τανγκό από Έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες και οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες του “Flex String Ensemble” θα ερμηνεύσουν έργα Μπαρόκ. Μια άλλη πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι θα ερμηνευθεί  το Κουιντέτο του Σούμπερτ για δυο βιολοντσέλα,  έργο σπουδαίο το οποίο όμως ακούγεται σπανιότατα.

Ετσι, οι φιλόμουσοι επισκέπτες  έχουν την δυνατότητα  να απολαύσουν μουσικές βραδιές σε ανοικτούς και μαγευτικούς χώρους: όπως στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ορόσημο της Πόλης της Αίγινας, σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, την Αυλή του Ναού του Σωτήρος, και το Μικρό Θέατρο Ιάσωνα Μολφέση στην Παχειά Ράχη.

Το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας με γενικό τίτλο τον στίχο …«Κύματα φεύγουν έρχονται. Αφρισμένη απόκριση στ΄ αυτιά των κοχυλιών»… του Οδυσσέα Ελύτη, περιλαμβάνει 12 Μουσικές βραδιές η κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της διακριτό χαρακτήρα και τίτλο. Φιλοξενεί επίσης ξεχωριστούς καλλιτέχνες – φίλους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: www.aeginamusicfestival.com

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b