MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδικά Βιβλία για το Καλοκαίρι: Ο Μικρός Πρίγκιπας / Το Βατραχέλι από τις εκδόσεις Πατάκη

Οι εκδόσεις Πατάκη προτείνουν δύο βιβλία στους μικρούς αναγνώστες για το καλοκαίρι.

Monopoli Team

Ο μικρός πρίγκιπας

Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα

Με εικονογράφηση από το συγγραφέα

33

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι, μια ιστορία που εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους τα τελευταία πενήντα τέσσερα χρόνια.

Ένας πιλότος κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει μοναχικά. Όταν το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη, αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας με ελάχιστες προμήθειες. Εκεί γνωρίζει το μικρό πρίγκιπα, ένα παιδί με χρυσαφένια μαλλιά, που έχει έρθει από ένα μακρινό πλανήτη, τόσο μικρό όσο ένα σπίτι. Ταξιδευτής σε πολλούς πλανήτες, ο μικρός πρίγκιπας μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για χρήμα και εξουσία, τη μοναξιά των ανθρώπων.

Σειρά: Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση.

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

Συγγραφείς: Γιώργος Τυρίκος, Κατερίνα Ευσταθίου –Σελάχα
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά 
09098

Το Βατραχέλι είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί-σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη, για τη γλώσσα της αγάπης, για την ελπίδα σε ειρηνικό και δημιουργικό κόσμο για όλους τους ανθρώπους. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, στα ελληνικά και τα αραβικά, ενώ το ίδιο κείμενο του βιβλίου μπορεί να το διαβάσει κάποιος δωρεάν και σε δύο επιπλέον γλώσσες, τα φαρσί και τα αγγλικά στο site της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μετά από επιθυμία των συγγραφέων του κειμένου και των μεταφραστών θα διατεθούν στην «Αγκαλιά».

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b