MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 δημιουργικά Summer Camps για παιδιά στην Αθήνα

Καλοκαίρι στην πόλη με δημιουργικές δραστηριότητες, διασκέδαση και παιχνίδι! Αυτό προσφέρουν τα καλοκαιρινά camps που διοργανώνουν διάφοροι πολιτιστικοί οργανισμοί στην Αθήνα. Για όσους αναζητούν ιδέες για να απασχολήσουν τα παιδιά μετα το κλείσιμο των σχολείων και μέχρι τις διακοπές υπάρχουν οι εξής επιλογές:

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio.

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο.

summer camp 5

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, από τις 8.00 το πρωί ως τις 16.00
Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

  • Την 1η εβδομάδα (19-23 Ιουνίου), με θέμα «Μαγεία κι εφευρέσεις», μαθαίνουμε τα πάντα για διαφορετικούς πολιτισμούς, ξανα ανακαλύπτουμε τον τροχό, μελετάμε τον κύκλο της ζωής, τ’ αστέρια και άλλα πολλά «ανεξήγητα» που μπορούν να εξηγηθούν από τη φύση και την επιστήμη.
  • Την 2η εβδομάδα (26-30 Ιουνίου), με θέμα «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες», τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, ασχολούνται με τις τέχνες και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης: τη ζωγραφική, τη γλυπτική, ακόμα και τη μαγειρική.
  • Την 3η εβδομάδα (3-7 Ιουλίου), με θέμα «Ρομπότ και πειράματα», παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμόλογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες.
  • Την 4η εβδομάδα (10-14 Ιουλίου), με θέμα «Σώμα και κίνηση», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.

Πληροφορίες
Summer Camp στην Τεχνόπολη 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017 Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.
Κόστος/εβδομάδα: 120€, *Ρωτήστε για τα πακέτα εκπτώσεων στα αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες | Κρατήσεις από Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.
Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα εγκεκριμένο από παιδίατρο.
Κρατήσεις & Πληροφορίες: 2130109325, 2130109300 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-16.00)


summer camp 1

Summer Camp “Βουτιές στην τέχνη” στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας, για παιδιά 7-12 ετών με δράση, παιχνίδι, δροσιά και τέχνη έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής, φέτος το καλοκαίρι από την Ομάδα Λόγου Παίγνιον. Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, παίζουν με τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά δημιουργώντας στο τέλος μια παράσταση με πειρατές, σειρήνες, γοργόνες και βέβαια δράκους. Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες ξεκινούν καθημερινά τις «βουτιές στην τέχνη» στις 10.00 και σταματούν στις 14.00. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και αργότερα με γεύμα στο αίθριο. 

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στους κλιματιζόμενους και φιλόξενους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών και καλλιτεχνών. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Μουσική Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της.


Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10.00 – 14.00
Κόστος: 90€ (ή 140€ με φαγητό) ανά παιδί για όλο την εβδομάδα.
Χώρος: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λιλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πληροφορίες και εγγραφές: Από 2 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017 στον χώρο της Βιβλιοθήκης, τηλεφωνικά στο 2107282553 (Δ – Π 12.30 – 16.30) και ηλεκτρονικά στο [email protected].

summer camp 2

Summer Camp «Ταξίδια στον Κόσμο των Συναισθημάτων!» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Χαιρόμαστε, λυπόμαστε, θυμώνουμε, ντρεπόμαστε, φοβόμαστε, ζηλεύουμε, βαριόμαστε, ενθουσιαζόμαστε. Ένας πλούσιος κόσμος συναισθημάτων προς εξερεύνηση. Φέτος στα καλοκαιρινά εργαστήρια του Μουσείου Συναισθημάτων, θα ταξιδέψουμε στον Κόσμο των Συναισθημάτων με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες, θεατρική έκφραση, δημιουργική κίνηση, παραμύθια και ιστορίες που μας μεγαλώνουν όμορφα και δημιουργικά. Θα ανακαλύψουμε πότε και πως γεννιέται κάθε συναίσθημα, θα αναγνωρίσουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε ένα συναίσθημα και θα εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να «ακούμε» τα συναισθήματα μας για να μας βοηθάνε στην κάθε μας μέρα.

Ο σκοπός των καλοκαιρινών εργαστηρίων είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας, να αναγνωρίσουν την αξία όλων των συναισθημάτων για τη ζωή μας. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Τα ταξίδια μας στον Κόσμο των Συναισθημάτων θα είναι γεμάτα με: 

  • Παιχνίδια στην έκθεση του μουσείου: Παίζουμε με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης του μουσείου με πολλούς διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους. Κάθε παιχνίδι έκθεμα έχει να μας δώσει μια πληροφορία για τον εαυτό μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με κάθε συναίσθημα.
  • Θεατρική έκφραση: Για να μπούμε σε διαφορετικούς ρόλους και να ανακαλύψουμε κάθε φορά πως γεννιέται ένα συναίσθημα από άλλη θέση – ρόλο. Η σχέση των διαφορετικών ρόλων ποια συναισθήματα γεννά κάθε φορά;
  • Εικαστικά και κατασκευές: Για να δώσουμε μορφή με σχήματα και χρώματα σε κάθε συναίσθημα και να το γνωρίσουμε καλύτερα.
  • Χορό και δημιουργική κίνηση: Για να αναγνωρίσουμε τον τρόπο που κινείται και αντιδρά το σώμα μας όταν νιώθουμε κάθε συναίσθημα. Μέσα από την κίνησή εκφράζουμε πως νιώθουμε κάθε φορά.
  • Παραμύθια και ιστορίες: Για να ανακαλύψουμε διαφορετικούς τρόπους να αναγνωρίζουμε, να ακούμε, να σχετιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε το κάθε συναίσθημα, μέσα στο ασφαλές πλαίσιο του παραμυθιού, καθώς μπορούμε να γνωρίσουμε διαφορετικούς ήρωες και τις εναλλακτικές διαδρομές που ο κάθε ένας ακολουθεί.
  • Ελεύθερο παιχνίδι: Για να γνωριστούμε ακόμα πιο πολύ και με άλλο τρόπο, μέσα σε ασφαλές πλαίσιο, με όλες τις πληροφορίες που θα έχουμε από τα οργανωμένα εργαστήρια.
  • Εξορμήσεις στο λόφο του Φιλοπάππου: Για να γίνουμε εξερευνητές στα μονοπάτια του λόφου και να παίξουμε παιχνίδια που βοηθούν στο δέσιμο της ομάδας.

Πληροφορίες
-1ο πενθήμερο πρόγραμμα: Δευτέρα 19 Ιουνίου – Παρασκευή 23 Ιουνίου
-2ο πενθήμερο πρόγραμμα: Δευτέρα 26 Ιουνίου – Παρασκευή 30 Ιουνίου
Ώρες:
8:30-9:00 προσέλευση στο χώρο του Μουσείου Συναισθημάτων, τα παιδιά παίζουν, διαβάζουν, ζωγραφίζουν
9:00-11:00 πάμε στο λόφο του Φιλοπάππου για πρωινό πικ νικ, παιχνίδια και κίνηση
11:00-13:30 εργαστήρια στο χώρο του μουσείου
13:30 -14:00 μεσημεριανό γεύμα
14:00 – 14:30 εντυπώσεις, συναισθήματα της ομάδας

-Το κόστος του πενθήμερου προγράμματος είναι 115€. *Γίνεται έκπτωση 10% σε περίπτωση έγκαιρης εγγραφής (έως 31 Μαΐου) και συμμετοχής αδερφιών.

-Έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Συναισθημάτων και πραγματοποιείται από τους εμψυχωτές του μουσείου και απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά δημοτικού. Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά. Λόγω των ολιγομελών ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους, το πρωινό και μεσημεριανό τους γεύμα, σακίδιο, παγούρι, καπέλο.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2109218329 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 -14:00.

summer camp 4

“Καλοκαίρι στην πόλη” στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη». Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, περιμένει και αυτό το καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους, για να τους προσφέρει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας. Η εναλλακτική αυτή θερινή κατασκήνωση απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, είναι σχεδιασμένη από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME και κρατάει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες συμμετέχουν σε μία «εναλλακτική» κατασκήνωση, στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί, έως το απόγευμα οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις, τις προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου», ανάλογα με την ηλικία τους. Το «Καλοκαίρι στην πόλη» για το 2017 υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα με μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική.

Καλοκαίρι στην πόλη 2017. “Τρύπες, το φαινόμενο!”, Ιστορίες με τρύπες για τρύπες.

Προσοχή, Προσοχή! Στον «Ελληνικό Κόσμο», παρατηρείται, εδώ και μέρες, ένα αλλόκοτο φαινόμενο. Παντού γύρω μας, εμφανίζονται «τρύπες». Τρύπες μικρές, τρύπες μεγάλες, τρύπες φανταστικές κι εξωπραγματικές. Τρύπες που κρύβουν όμορφες κι ενδιαφέρουσες ιστορίες, τρύπες που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, αλλά και σε μέρη μοναδικά, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και της ιστορίας, φυσιοδίφες, ποιητές, μηχανικοί και αρχιτέκτονες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους και την έμπνευσή τους για να μας βοηθήσουν να «ξετρυπώσουμε» τη λύση του μυστηρίου.

Τι θα μπορούσε άραγε να μας εκμυστηρευτεί ο Παύλος Κουντουριώτης για τις «τρύπες» του θρυλικού Αβέρωφ; Σε τι χρησιμεύουν οι «τρύπες» της Αγίας Σοφίας για τον Ιουστινιανό και ποιος είναι ο ζωγράφος που «τρυπούσε» τους πίνακές του μόλις τους ολοκλήρωνε; Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, επιστρατεύστε κέφι, φαντασία και ζωντάνια και ποιος ξέρει; Ίσως τελικά, είστε εσείς, που θα καταφέρετε να βγάλετε το φίδι από την τρύπα.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
8:00-9:00 Φύλαξη
9:00-10:30 πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30-11:00 Πρόγευμα
11:00-13:30 πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
13:30-14:00 Μεσημεριανό Γεύμα
14:00-15:00 πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
15:00-16:45 Μεσημεριανή δραστηριότητα (κατ’ επιλογή) ή Φύλαξη

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

mouseio kukladikis texnis 2017 summer camps


«Oι Θεοί μίλησαν!» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έξι πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (19-23/06, 26/06-30/07, 03-07/07, 10-14/07, 17-21/07, 24-28/07) κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους. Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, σε μία εβδομάδα στο Μουσείο γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία.

Στo φετινό Summer Camp oι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τους αρχαίους θεούς κι αναζητούν τα σημάδια τους μέσα από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη τέχνη: εξερευνούν τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου καθώς και την έκθεση «ΘΕΪΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Cy Twombly και Eλληνική Aρχαιότητa».

Ημέρα 1: Κυκλαδικός Πολιτισμός
Τι υπήρχε πριν από τους θεούς του Ολύμπου; Ζωντανεύουμε με τη φαντασία μας αφηρημένα σχήματα, τους δίνουμε τη μορφή της πανάρχαιας Μητέρας Θεάς, της προσφέρουμε δώρα και συμμετέχουμε σε μία γιορτή προς τιμήν της! (ζωγραφική, κολλάζ)

Ημέρα 2: Το αγγείο Francois
Ανακαλύπτουμε τους μύθους που κοσμούν το αρχαίο αγγείο Francois και τους αφηγούμαστε. Στη συνέχεια, γινόμαστε σύγχρονοι αγγειογράφοι και εικονογραφούμε μία ιστορία με πρωταγωνιστές εμάς! (αφήγηση μύθων, ομαδική κατασκευή)

Ημέρα 3: Αρχαία Ελληνική Τέχνη & Cy Twombly
Οι θεές του Ολύμπου: αναζητούμε τα θεϊκά σημάδια στις μόνιμες συλλογές και στα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly, εμπνεόμαστε από τα σύγχρονα σχέδια και από τα αρχαία γλυπτά και κατασκευάζουμε από πηλό μια από τις θεές του Ολύμπου. (ζωγραφική, πηλός)

Ημέρα 4: Αρχαία Ελληνική Τέχνη & Cy Twombly
Οι θεοί της μουσικής: ακολουθούμε τους χρησμούς των θεών και τις μουσικές τους στους χώρους του Μουσείου. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ιστορίες με ήχους και χρώματα για να φτάσουν στ’αυτιά τους. (κατασκευή, αφήγηση-δραματοποίηση)

Ημέρα 5: Αρχαία Ελληνική Τέχνη & Cy Twombly
Οι θεοί του γλεντιού: αναζητούμε τα ίχνη τους μέσα στο Μουσείο, μαθαίνουμε για τα χαρακτηριστικά τους, τις περιπέτειες και τις παραξενιές τους και τους προσκαλούμε σε ένα συμπόσιο. (δραματοποίηση, ζωγραφική, κολλάζ)

Την τελευταία ημέρα τα παιδιά θα «ξεναγήσουν» τους γονείς τους σε μία έκθεση με τα έργα που θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Τα έργα θα τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας από το Μουσείο.

Πληροφορίες
6 Κύκλοι συναντήσεων: 19-23/06, 26/06-30/07, 03-07/07, 10-14/07, 17-21/07, 24-28/07
Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)
Ηλικίες: 5-9 ετών
Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο
Υπεύθυνες εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων: 2107294220


Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b