MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Καλεσμένοι από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) πρόκειται να ταξιδέψουν από τις 14 ως και τις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, οι καθηγητές Μουσταφά Σεβίμ, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος της Τροίας (Troia Vakfi), Ρουστέμ Ασλάν, διευθυντής ανασκαφών στην Τροία και οι δρ. Νασί Χασανεφέντι και Σουλεϊμάν Μποντούρ, μέλη του Ιδρύματος.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας, στην γειτονική μας χώρα, αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για όλους όσους, Έλληνες ή άλλους επισκέπτες, ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον τόπο της Ιστορίας και του μύθου, αναπολώντας τις μορφές που, πρώτος ζωντάνεψε, ο Όμηρος και που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες. Αυτή την φορά η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα της Τροίας διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και συνεργάζεται με τα κορυφαία αντίστοιχα ακαδημαϊκά και αρχαιολογικά διεθνή ιδρύματα. Στην διάρκεια της επίσκεψης τους οι Τούρκοι αρχαιολόγοι θα συναντηθούν με Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ το απόγευμα της 16ης Ιουνίου θα ενημερώσουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Έλληνες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος για τις πρόσφατες εργασίες στην Τροία. Την ευθύνη για την διοργάνωση έχει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Γιάγκος Ανδρεάδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

i troia taksideuei stin ellada 2017 2

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Εικαστικά
Εγκαίνια για τη βραβευμένη «Chronotopia» του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη
Εικαστικά
Η Roma Gallery στη διεθνή φουάρ σύγχρονης τέχνης Volta Basel 2026
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα