MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 “φαρμακερές” ατάκες του Φράνκ Άντεργουντ για τις οποίες τον αγαπάμε

Το House of Cards, είναι το πολιτικό δράμα που αγαπήθηκε από το κοινό απο την πρώτη κιόλας μέρα προβολής του. Είναι αυτή η σειρά που αγαπήσαμε απο την πρώτη μέρα προβολής της για πολλόυς λόγους. Και ο Φράνκ Αντεργουντ, ο σκοτεινός του χαρακτήρας και οι “βιτριολικές” του ατάκες είναι ένας απ’ αυτούς.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Λίγοι “σκοτεινοί” χαρακτήρες σαν τον Φράνκ Άντεργουντ έχουν καταφέρει να αγαπηθούν τόσο πολύ απο το κοινό. Ο Φράνκ είναι ο αντίπαλος εκείνος που με τίποτα δεν θα ήθελες να βρεθεί απέναντι σου. Ψυχρός, αδίστακτος, αυθάδης, εγωιστής και ικανός να πατήσει επί πτωμάτων για να αποκτήσει την εξουσία που επιθυμεί, ο Φράνκ ξέρει πολύ καλά τι θέλει και με ποιό τρόπο να το αποκτήσει, εξολοθρεύοντας κάθε αντίπαλο, που θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του. 

Η φαρμακερή, “βιτριολική” του ατάκα με την διττή σημασία και τους άπειρους συμβολισμούς είναι, μάλιστα, αυτό που τον χαρακτηρίζει. Αυτό που δείχνει την οξυδέρκεια του, την ευφυΐα του και μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο, το που μπορεί να φτάσει για να πετύχει. Και γι’ αυτό τον θαυμάζουμε, γι’ αυτό ταυτιζόμαστε, όταν μας απευθύνεται με το συνεχές σπάσιμο του τέταρτου τοίχου, γι’ αυτό τον αγαπάμε λίγο παραπάνω… περιμένοντας την επόμενη “τσουχτερή” ατάκα που θα μας βάλει σε σκέψη…

frank underwood quotes thema 2017 03

Εδώ έχουμε τις 10 πιο “φαρμακερές” του Άντεργουντ που έχουν αφήσει ιστορία…

1)“The road to power is paved with hypocrisy, and casualties. Never regret.” 

O δρόμος προς την εξουσία είναι στρωμένος με υποκρισία και απώλειες. Ποτέ με τύψεις.

2)“Shake with your right hand, but hold a rock in the left.” 
Χαιρετήστε με το δεξί αλλά κρατήστε μια πέτρα με το αριστερό.

3)“Democracy is so overrated.” 
Η δημοκρατία είναι τόσο υπερεκτιμημένη.

4) “For those of us climbing to the top of the food chain, there can be no mercy. There is but one rule: hunt or be hunted.”
Για όλους εμάς που αναρριχόμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας δεν μπορεί να υπάρξει έλεος. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Κυνήγησε ή θα σε κυνηγήσουν.

5) “If you don’t like how the table is set, turn over the table.” 
Εάν δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο είναι στρωμένο το τραπέζι, αναποδογύρισέ το.

6) “Εverything is about sex. Except sex. Sex is about power.”
Τα πάντα έχουν να κάνουν με το σεξ. Εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία.

7) “I have zero tolerance for betrayal, which they will soon indelibly learn.” 
Έχω μηδενική ανοχή για την προδοσία, την οποία θα μάθουν σύντομα.

8) “There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong, or useless pain. The sort of pain that’s only suffering. I have no patience for useless things.”
Υπάρχουν δυο ειδών πόνοι. Ο πόνος που σε κάνει δυνατό και ο άχρηστος πόνος, αυτός που σε κάνει μόνο να υποφέρεις. Εγώ δεν έχω καμία ανοχή για άχρηστα πράγματα.

9)“From this moment on you are a rock. You absorb nothing, you say nothing, and nothing breaks you.”
Από αυτή τη στιγμή είσαι σαν μία πέτρα. Δεν απορροφάς τίποτα, δεν λες τίποτα και τίποτα δεν μπορεί να σε σπάσει.

10) “Friends make the worst enemies”
Οι φίλοι είναι οι χειρότεροι εχθροί.

frank underwood quotes thema 2017

Όλοι, φαν και μη, της σειράς ξέρουμε πως το House of Cards είναι αυτή η σειρά που κάθε χαρακτήρας έχει αποχρώσεις του γκρι. Ακόμα κι έτσι όμως, η προσωπογραφία του Άντεργουντ ξεχωρίζει. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δημιουργοί της σειράς έχουν γράψει απίστευτα δυναμικούς και ταυτόχρονα “κακούς” διαλόγους για τον Φρανκ, για κάθε κύκλο. Διαλόγους με δυνατές φράσεις και ατάκες, που μένουν, σε βάζουν σε σκέψεις και πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσεις σε καθημερινές καταστάσεις. Και τότε είναι που συνειδητοποιείς πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει το House of Cards στην καθημερινότητα σου…γιατί είναι μια “δυνατή” σειρά από κάθε άποψη!

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b