MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Αίας του Σοφοκλή στο Θέατρο Θησείον

Η τραγωδία του Σοφοκλή, “Αίας”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, έρχεται στο θέατρο Θησείον, για δέκα μόνο παραστάσεις, από τις 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο Χρήστος Σουγάρης μετά την περσινή του παράσταση «Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία» του Μολιέρου, σκηνοθετεί το παλαιότερο από τα διασωθέντα έργα του Σοφοκλή «Αίας». Τις παραστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, επίσης, επισκέπτες της πόλης μας από άλλες χώρες, καθώς θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Αγγλικά.

aias 2017 tragwdia sofokli 2
«Η βία που μας προστατεύει, μετατρέπεται σε βία που μας απειλεί». Σ’ ένα ερημικό τοπίο, η πόλις αντικαθίσταται από το στρατό. Ο ίδιος ο Αίαντας θα μπορούσε να εκπροσωπεί αυτή την πόλη. Την πόλη που ζει με την πλάνη ότι μπορεί να είναι αυτάρκης. Ένας εμφύλιος. Ο σύμμαχος γίνεται εχθρός. Την τραγική πτώση του ήρωα ακολουθεί η πολιτική, με τη μορφή της διαμάχης και της εξισορρόπησης. Μια πολιτική εξουσία ανίκανη να λειτουργήσει για το καλό του συνόλου. Αποτυχημένη και πλήρως διεφθαρμένη. Ο εχθρός δεν κρύβεται πίσω από τείχη. Κοιμάται δίπλα μας. Η βρώμα που αναδύεται από το αίμα των σκοτωμένων ζώων, σηματοδοτεί τη στοιχειώδη έλλειψη ευγνωμοσύνης, του συνόλου απέναντι στο άτομο. Τα διαμελισμένα κορμιά τους υποδηλώνουν τον σπαραγμό, τη σήψη αυτής της κοινωνίας, αλλά και την αδυναμία του ατόμου να ενεργήσει για το καλό του συνόλου. Κανένας θεός δε θα μας βγάλει απ’ αυτό το τέλμα. Ίσως μόνο ένας τρίτος δρόμος ως εναλλακτική. Μια εναλλακτική για την οποία σημασία δεν έχουν οι «ανταγωνιστικές» αλλά οι «συναγωνιστικές» αρετές. Ένας προσανατολισμός προς τη συμβίωση.

aias 2017 tragwdia sofokli 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφοκλής
Μετάφραση: Εν Κύκλω
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Αλέξης Κωτσόπουλος
Φωτισμοί: Άρης Τρουπάκης

Παίζουν: Νίκη Σερέτη, Βαγγέλης Ψωμάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Γιώργος Ματζιάρης, Αλέξανδρος Τούντας, Μιχάλης Μουλακάκης, Παναγιώτης Μαρίνος, Ορέστης Πετούα, Άρης Παναγιώτου, Παναγιώτης Μαρίνος, Γιώργος Ματζιάρης, Μιχάλης Μουλακάκης, Αλέξανδρος Τούντας, Βαγγέλης Ψωμάς

Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€, Φοιτητικό, ανέργων: 8€, Ατέλειες ηθοποιών: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2017
Σενάριο: Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού και θίασος
Πληροφορίες: Για προπώληση: https://www.ticketservices.gr/
Παραστάσεις: Τετάρτη: 21:00, Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη - Μαρία Απατσίδου
Φωτογραφίες: Γιώργος Βουτσινάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b