Ο Νίκος Ξυδάκης στο Θέατρο Ολύμπια – Φεστιβάλ Αθηνών
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την μουσική παράσταση “Όλα τα δειλινά του κόσμου” με τον Νίκο Ξυδάκη, στις 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00, στο Θέατρο Ολύμπια.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google“Οπως σηκώνεις μια ψηφίδα από το χώμα – μια πατρίδα απ’ το χρυσάφι που χρωστώ κι από γυαλί χρωματιστό”. Από ένα ”Τετράδιο σημειώσεων” με ποιήματα, τραγούδια, λυρικά σπαράγματα και λόγια που δεν μπόρεσαν να γίνουν τραγούδια ήταν σαν να σχηματίζεται το πρόσωπο μιας συναυλίας. Η μουσική του στίχου. Η μουσική της ψυχής του. Η απώλειά του. Ανακαλείται, ανιχνεύεται μέσα από ποιήματα – τραγούδια, και μουσικά ιντερμέδια. Ο Διονύσης Καψάλης, ο Μιχάλης Γκανάς, ”Ο Έρωτας του Ποιητή” του Ερρίκου Χάινε, ο Σούμαν, το ”Χειμωνιάτικο ταξίδι” του Σούμπερτ, η Σαπφώ και ο Διονύσιος Σολωμός. Η Αλεξάνδρεια του Κ. Π. Καβάφη συνομιλούν και μονολογούν. Συνθέτουν μία μικρή Νυκτερινή ιστορία, σαν επίκληση, προσευχή, εξομολόγηση σε καιρούς απωλειών.
Ο τίτλος, ”Όλα τα δειλινά του κόσμου”, είναι από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Δ. Καψάλη, καθώς και το μότο από την συλλογή ”Υπόσχεση ευδαιμονίας”. Τα ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται είναι από μεταφράσεις του στον Ε. Χάινε και Β. Μύλλερ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος: Το δυστοπικό σύμπαν του Χάξλεϊ ζωντανεύει στο Δίπυλον από την Αικατερίνη Παπαγεωργίου
- ΕΜΣΤ: Το χειμερινό CineFIX βλέπει ντοκιμαντέρ
- Το θέατρο της Δευτέρας: «Ομόνοια – Μια μυθοπλασία»
- Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου
- Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα!: Η κωμωδία του Χάρη Ρώμα για 2η χρονιά στο Θέατρο Coronet