MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

To χειμωνιάτικο παραμύθι του Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για τις τρεις παραστάσεις του «Χειμωνιάτικου παραμυθιού» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που παρουσιάζει στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη η πρωτοποριακή Ομάδα Cheek By Jowl, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 20.00.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σκηνικό θέαμα με την υπογραφή και με τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Declan Donnellan ((Ντέκλαν Ντόννελλαν), ο οποίος έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας. «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» ανεβαίνει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ). 

Οι Cheek by Jowl είναι ένας διεθνής περιοδεύων θίασος που ιδρύθηκε από τους Declan Donnellan και Nick Ormerod, το 1981, και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους ηθοποιούς του να ερμηνεύουν μεγάλα κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα στην αγγλική, γαλλική και ρωσική γλώσσα. Τα μέλη της διάσημης θεατρικής ομάδας είναι επίσημοι συνεργάτες του Barbican Centre του Λονδίνου. Η θεατρική παράσταση «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» εντάσσεται στον Κύκλο Θέατρο στο Μέγαρο, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του British Council και συστήνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

to xeimwniatiko paramythi 2017 megaro mousikis 02

Ο Σαίξπηρ έγραψε «Το χειμωνιάτικο παραμύθι»,…

… ένα από τα σπουδαιότερα του έργα, κατά την ίδια περίοδο με την «Καταιγίδα», ανατρέποντας όλους τους κανόνες που ακολουθεί η τελευταία. Η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σ’ ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την Αυλή στην εξοχή, από την τραγωδία στην ελαφριά κωμωδία.

to xeimwniatiko paramythi 2017 megaro mousikis 03

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Declan Donnellan

Σκηνικά: Nick Ormerod
Κοστούμια: Nick Ormerod
Μουσική: Paddy Cunneen
Φωτισμοί: Judith Greenwood
Χορογραφία: Jane Gibson

Παίζουν: Orlando James, Edward Sayer, Natalie Radmall-Quirke, Eleanor McLoughlin, Joy Richardson, Grace Andrew, David Carr, Ryan Donaldson, Sam Woolf, Peter Moreton, Sam McArdle, Joseph Black, Guy Hughes, Τom Cawte

Διάρκεια: 165 λεπτά (συν διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Γ) , 22 € (Ζώνη Β) , 28 € (Ζώνη Α) , 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη), 7 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9€ (Πολύτεκνοι, 65+)
Διάρκεια Παραστάσεων: Απο Παρασκευή 5/5 έως Κυριακή 7/5 2017
Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Marcus Roche
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b