MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 5-10/12

Κι αυτή την εβδομάδα βιβλία και συγγραφείς συναντούν το κοινό τους σε βιβλιοπωλεία της πόλης. Η πόλη είναι και τα βιβλιοπωλεία της. Στέκια, χώροι συνάντησης και ανάγνωσης, χώροι συναναστροφής.Όλγα Σελλά

author-image Όλγα Σελλά

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

  • Το βιβλίο της Ρωξάντρας Μποττέα-Νούλα «Οι κοσμοπολίτισσες» (εκδ. Αιώρα) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι). Είναι η ιστορία μια αστικής οικογένειας Ελλήνων της Ρουμανίας που διασκορπίστηκε στα πέρατα της υφηλίου. Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι αρχιτέκτων-πολεοδόμος Αλεξάνδρα Βλαντού και η φιλόλογος-ιστορικός Μαρία Ζιαμπάρα.
  • Στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού) παρουσιάζεται το βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη «Πιάνεις χώμα» (εκδ. Κέδρος). Στος 7μ.μ.

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

  • Το βιβλίο της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες στιγμές» (εκδ. Πόλις) παρουσιάζεται στις 7.30μ.μ. Στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι). Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι Αλεξάνδρα Κατσαρού και ο Μιχάλης Μητσός.
  • Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη «Το κλαρινέτο» (εκδ. Μεταίχμιο), με θέμα τις μνήμες, τη γλώσσα και τις προσωπικές κρίσεις μας, που ταξιδεύει από το Παρίσι ως την Ελλάδα της κρίσης, παρουσιάζεται στο Public Cafe του Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος), στις 9μ.μ. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβίο και θα συζητήσει με το κοινό του. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.
  • Αφιέρωμα στην ποιήτρια Ελένη Βακαλό πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ενωση με διοργανωτή τις μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)». Η εκδήλωση πραγματοποείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), στις 7.30μ.μ. με αφορμή τα 95 χρόνια από τη γέννηση της Ελένης Βακαλό και τα 15 χρόνια από το θάνατό της. Δεκατέσσερις ποιητές και ποιήτριες που συμμετέχουν στην εκδήλωση διαβάζουν ποιήματα της Ελένης Βακαλό και τα σχολιάζουν.
  • Τίτλο «Το πρόσωπο και το έργο – Βασίλης Παναγιωτόπουλος» έχει τίτλο η ημερίδα που διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας (Ιδρυτής, Σχολή Μωραΐτη), στις 6.30 μ.μ. Στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1). Ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος συνομιλεί με τον Γιάννη Βούλγαρη, τον Λεωνίδα Καλλιβρετάκη και τον Αλέξη Πολίτη.
books 1 collage

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

  • Το βιβλίο του Δημήτρη Ψυχογιού «Γευστικές αναμνήσεις» (εκδ. Επίκεντρο) παρουσιάζεται στις 7μ.μ. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος, η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και ο συγγραφέας.
  • Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζίμμυ Κορίνη «Ιντριγκα στο Ιόνιο» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Books Plus (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα) στις 7.30μ.μ. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Τζώρτζια Κοντράρου και Νίνος Μικελίδης και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

  • Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Ρόμπου-Λεβίδη «Επιτηρούμενες ζωές – Μουσική, χορός και διαμόρφωση της υποκειμενικότητας στη Μακεδονία» (εκδ. Αλεξάνδρεια) στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου) στις 8μ.μ. Θα μιλήσουν η καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δήμητρα Γκέφου-Μαδιανού, ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος και ο επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας της Μουσικής και του Χορού Πάνος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πάνος Πανόπουλος.
  • Στον «Ιανό» της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδ. Μεταίχμιο). Θα μιλήσουν η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου και ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Νικόλας Σεβαστάκης.
  • Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Νόλλα «Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες (Τα διηγήματα 1974-2016)» (εκδ. Ικαρος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Απειρος Χώρα» (Σισμανόγλειου 10, Βριλήσσια), στις 7μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος Θεόδωρος Παντούλας.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

  • Οι εκδόσεις της Εστίας και το Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Στοάς του Βιβλίου) παρουσιάζουν το βιβλίο της Ιουλίας Περσάκη «Κατοχή και Πείνα – Ιστορίες της κάθε μέρας», στις 12.30 το μεσημέρι. Θα μιλήσουν η καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών Κάρεν Βαν Ντακ, η καθηγήτρια Φιλολογίας Χριστίνα Ντουνιά και ο συγγραφέας Γιάννης Παλαβός.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b