MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών από το Athens Children’s Ballet στο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο η “Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών”, τη νέα παράσταση που θα χορέψει η εξαιρετική ομάδα του Athens Children’s Ballet, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα!

Για πρώτη φορά το Athens Children’s Ballet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική, Léo Delibes.Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School. Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End καθώς και τον ρόλο του Fritz στον Καρυοθραύστη του Royal Ballet.

persefoni to mustiko ton epoxon athens children ballet pallas 2016

Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερις εποχές.Η αρπαγή της Περσεφόνηςείναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλος της ζωής θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτάτη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν γιατον αρχαιοελληνικό μύθο αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

Το Athens Children’s Ballet είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 έως 22 ετών. Παρουσιάζει πρωτότυπα έργα κλασικού ρεπερτορίου, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους χορευτές απ’ όληντην Ελλάδα να συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους για να χορέψουν σε μία επαγγελματική παράσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet προσκαλεί παιδιά από δυσμενής οικονομική και κοινωνική θέση να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν. Φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας θα παρευρεθούν στην παράσταση όπως επίσης και παιδιά από την ΜΚΟ «Ένα Παιδί ένας Κόσμος».

persefoni to mustiko ton epoxon athens children ballet pallas 2016 2

To Athens Children’s Ballet έχοντας ήδη για τρείς συνεχείς χρονιές sold out παραστάσεις αναχωρεί προς ένα μαγευτικό ταξίδι όπου η «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» αποτελεί μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες από 4 χρονών και πάνω, παδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Ξένια Βήτου
Μουσική: LéoDelibes
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγας
Χορογραφία: EricoMontesNunes (Α’ ΧορευτήςτουRoyalBallet)


Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, www.ticket365.gr και απο τα εκδοτήρια του Παλλάς,12:00 -20:00, Βουκουρεστίου 5. Για ομαδικές κρατήσεις: 2111026278
Παραστάσεις: Σάββατο 26 Νοεμβρίου και Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 18:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου