MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 μέρες στην Αθήνα: Τα highlights της εβδομάδας 21 – 25 Νοεμβρίου

Οι top προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας στην πολιτιστική ατζέντα του monopoli, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα καλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας 21 – 25 Νοεμβρίου που αξίζει να δείτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
to psomi tis nineui highlights ebdomadas

Το ψωμί της Νινευί των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ, να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. Πρωταγωνιστούν οι Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
katathlas lenas kitsopoulou skrow theater 2016


Ο Κατάθλας της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
Η Λένα Κιτσοπούλου, με την ιδιαίτερη γραφή της, χαρτογραφεί μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ήρωα, την κατάθλιψη, στο διήγημα «Ο Κατάθλας». Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής διασκεύασε το διήγημα σε έναν καθηλωτικό θεατρικό μονόλογο, τον οποίον ερμηνεύει ο Κώστας Κορωναίος.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
troades simera theatro odou kefallinias pateraki arbaniti 2016 3


Τρωάδες σήμερα της Ρούλας Πατεράκη στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας κλείνει 30 χρόνια και παρουσιάζει από τις 23 Νοεμβρίου, την παράσταση “Τρωάδες σήμερα”, σε συγγραφή και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη. Με έναυσμα το έργο του Ευριπίδη, αγγίζει σύγχρονα θέματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του, όπως συμβαίνει και με το κείμενο του Ευριπίδη. Μπέττυ Αρβανίτη και Ρούλα Πατεράκη, συναντώνται εκ νέου ανεβάζοντας ένα καθαρά γυναικείο έργο, Τραγωδία, αλλά με την ιδιαιτερότητα του «Κλειστού Χώρου».
Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
eutuxismenes meres beket bios highlights ebdomadas

Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στο Bios
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί την παράσταση «Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ με την Όλια Λαζαρίδου στο Bios. Η Γουίνυ ενταφιασμένη ως επάνω από τη μέση της, στο κέντρο ενός τύμβου είναι το πρώτο θηλυκό θεατρικό προσωπείο του συγγραφέα που εξαντλεί όλες τις συγγραφικές δυνατότητες στην αναζήτηση μιας γλώσσας του Υποκειμένου. Ένα θεατρικό έργο ποιητικής συμμετρίας και ανάπτυξη φούγκας που δεν τελεσφορεί παρά μόνο ως όνειρο φυγής.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
epikundines sxeseis highlights ebdomadas 2

Επικίνδυνες Σχέσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο Άλμα
Το Θέατρο Άλμα παρουσιάζει από τις 25 Νοεμβρίου την παράσταση “Επικίνδυνες Σχέσεις” βασισμένη στο επιστολικό μυθιστόρημα του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γιώργου Κιμούλη. Δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b