MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Robert Redford: τίτλοι τέλους σε μια λαμπερή καριέρα

Σε μία πρόσφαρη συνέντευξη με τον εγγονό του, Dylan Redford, για το Walker Art Center, o 80χρονος ηθοποιός μίλησε για την πολυετή καριέρα του και αποκάλυψε τα πλάνα του να τελειώσει τις δύο τελευταίες ταινίες που βρίσκονται σε στάδιο παραγωγής και μετά να αποσυρθεί απο την υποκριτική και να στρέψει την προσοχή του στη σκηνοθεσία.

Monopoli Team

Μετά την ερώτηση του εγγονού του για την αγάπη του για το σχέδιο και τη ζωγραφική, ο Redford είπε ότι σε αυτό το σημείο της ζωής του σκέφτεται να αφήσει την υποκριτική και να γυρίσει στις καλλιτεχνικές του ρίζες.

“… έχω αρχίσει να κουράζομαι με την υποκριτική” είπε ο Redford. “Είμαι ανυπόμονος άνθρωπος, οπότε μου είναι δύσκολο να κάθομαι και να κάνω τις ίδιες λήψεις ξανά και ξανά. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, όπου είμαι 80 χρονών, θέλω να μου δώσω περισσότερη ευχαρίστηση επειδή δεν είμαι εξαρτημένος από κανέναν”. Πρόσθεσε βέβαια πως έχει σκοπό να τελειώσει τις δουλειές που βρίσκονται στη μέση και πως μετά από αυτό σκέφτεται να επικεντρωθεί στη σκηνοθεσία και όχι στην υποκριτική. 

redfordallinlost2013
All is Lost (2013)

Έχω δύο project στα οποία συμμετέχω ως ηθοποιός: Το “Our Souls at Night”, με τη Jane Fonda, ένα love story για μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπους που κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους και ένα πιο ελαφρύ έργο (“Τhe Old Man and the Gun”) με τον Casey Affleck και τη Sissy Spacek. Μόλις τελειώσουν, τότε θα πω “Ok, αντίο σε όλα αυτά, και μετά θα εστιάσω στη σκηνοθεσία”.

redforddirectingordinarypeople1980
Στα γυρίσματα της ταινίας Ordinary People (1980) σε ρόλο σκηνοθέτη

Ο Redford πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο “Pete’s Dragon” της Disney. Η καριέρα του ως ηθοποιός μετράει πάνω από 50 χρόνια, έχει σκηνοθετήσει εννέα ταινίες και έχει κερδίσει Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1980 για την ταινία “Ordinary People“.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b