MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε ο κορυφαίος κινηματογραφιστής Raoul Coutard

O Raoul Coutard, κορυφαίος κινηματογραφιστής που δούλεψε μαζί με τον Jean-Luc Godard και τον Francois Truffaut και εκπρόσωπος του κινήματος Nuvelle Vague, έφυγε στα 92 του χρόνια.

Monopoli Team

Ο Coutard γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Αν και αρχικά ήθελε να γίνει χημικός και είχε ξεκινήσει να σπουδάζει χημεία, λόγω οικονομικών δυσκολιών παράτησε τη χημεία για τη φωτογραφία. Στάλθηκε στον πόλεμο της Ινδοκίνας, έζησε για 11 χρόνια στο Βιετνάμ και εργάστηκε ως πολεμικός φωτορεπόρτερ. Αργότερα, λόγω τις ικανότητας του να δουλεύει αποτελεσματικα με φυσικό φως και τη χρήση κάμερας στο χέρι, ο Coutard έγινε γρήγορα γνωστός στους σκηνοθέτες της Nuvelle Vague.

raoulcoutardcover91116

Παρόλο ότι γύρισε 14 ταινίες με τον Godard μέσα σε μία αρκετά πειραματική περίοδο 8 χρόνων, ήταν ικανός να προσαρμόζεται σε διαφορετικά σκηνοθετικά στυλ. Γύρισε πάνω από 75 ταινίες μέσα σε 50 χρόνια περίπου, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών ταινιών “Με κομμένη την Ανάσα” και “Περιφρόνηση” του Godard και το “Jules and Jim” του Truffaut. Διεθυντής φωτογραφίας ήταν και στο αριστούργημα του Κώστα ΓαβράΖ“.

julesandjim1962
Jules and Jim (1962)

Η τελευταία του δουλεία ήταν στην ταινία “Wild Innocence ” το 2001. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο για τον Coutard και τη γέννηση της Nuvelle Vague.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/n6DVDkj1f3o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News