MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Jared Leto ως Andy Warhol στη μεγάλη οθόνη

Στον πρωτοποριακό καλλιτέχνη Andy Warhol θα μεταμορφωθεί ο Jared Leto, μετά το ρόλο του Joker στο Suicide Squad. Η ταινία θα λέγεται “Warhol” και ο Leto θα βρίσκεται επίσης στο ρόλο του παραγωγού μαζί με τον Michael De Luca (The Social Network).

Monopoli Team

Ο Jared Leto: Γεννήθηκε το 1971 στη Louisiana τον Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από frontman, κιθαρίστας και συνθέτης της δημοφιλούς αμερικανικής μπάντας 30 Seconds to Mars, είναι και ένας ταλαντούχος ηθοποιός που δε φοβήθηκε να δοκιμάσει ένα μεγάλο αριθμό απαιτητικών ρόλων, επιδεικνύοντας ένα μεγάλο υποκριτικό φάσμα. Βραβευμένος με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο Dallas Buyers Club, όπου υποδύεται ένα τρανσέξουαλ άτομο εν ονόματι Rayon. Συμμετείχε επιπλέον σε ταινίες που συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν και θα συνεχίσουν να απασχολούν όπως το Requiem for A Dream (βραβείο AFI καλύτερης ταινίας της χρονιάς 2001) και το Mr. Nobody (στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής). 

dallasbuyersclubletto21916
O Jared Leto στο Dallas Buyers Club

mrnobodyleto21916
Mr. Nobody

O Andy Warhol: Γεννημένος στις  6 Αυγούστου, 1928, στο Pittsburgh της Pennsylvania, ο Andy Warhol ήταν ένας πετυχημένος εικονογράφος σε περιοδικά και διαφημίσεις, ο οποίος έγινε ο κύριος εκπρόσωπος του κινήματος Pop art του 1960. Καταπιάστηκε με μία ποικιλία μορφών τέχνης, όπως performance art, σκηνοθεσία, video installations και συγγραφή. Ο Warhol θόλωσε με ένα αμφιλεγόμενο τρόπο τις γραμμές μεταξύ τέχνης και mainstream αισθητικής. Δήλωνε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος σε μία εποχή που η ομοφυλοφιλία δεν ήταν καθόλου αποδεκτή. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 1987 στη Νέα Υόρκη.

andywarholfilming21916
O Andy Warhol σκηνοθετεί την ταινία Chelsea Girls

warholjackson21916
O Andy Warhol στη συναυλία των Jacksons "Triumph Tour" στο Madison Square Garden το 1981. Τρία χρόνια αργότερα, ο Michael Jackson θα υπάρξει θέμα ενός πορτραίτου από τον Warhol.

Το σενάριο προέρχεται από το σεναριογράφο του Boardwalk Empire, Terrence Winter, ο οποίος έχει γράψει επίσης το The Wolf of Wall Street και το Get Rich or Die Tryin’. Θα χρησιμοποιήσει το βιβλίο – βιογραφία του Warhol από τον Victor Bockris. Τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν πλέον στον Leto. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b