MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί η Elle Macpherson είναι φανατική της αλκαλικής διατροφής;

Η Elle Macpherson, ένα από τα διασημότερα μοντέλα παγκοσμίως, στα 52 της χρόνια διατηρεί επάξια το ψευδώνυμο “Το Κορμί” που της είχαν χαρίσει, καθώς βάζει κάτω και μία 20αρα με το σώμα που διαθέτει.Η καθημερινή άσκηση και η σωστή διατροφή αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας όπως έχει υποστηρίξει σε πρόσφατες συνεντεύξεις της η ίδια, αλλά τι είδους διατροφή; Η Elle, φανατική της αλκαλικής διατροφής, υποστηρίζει ότι έχει μεταμορφώσει τη ζωή της και παρακάτω εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει και εσάς!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Τι είναι η αλκαλική διατροφή;

Η συγκεκριμένη δίαιτα “στηρίζεται” σε τροφές που παράγουν αλκαλικά μετά την πέψη. Αυτές είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και οι ρίζες. Αντίθετα, τροφές όπωςτο κόκκινο κρέας, το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, πρέπει να τα αποφεύγουμε. Υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους και επίσης βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Βοηθάει στην αποφυγή πολλών ασθενειών καθώς επίσης στην πρόληψη και θεραπεία της αρθρίτιδας. Αυξάνει την ενέργεια, τη συγκέντρωση και βελτιώνει τη διάθεση. Το σώμα αποκτά ευεξία και τα κύτταρα αναπλάθονται.


alkaline diet product image

Πως στράφηκε στην αλκαλική διατροφή;

“Όταν ήμουν νεότερη, βασιζόμουν σε συμπληρώματα διατροφής και ειδικά επεξεργασμένα προϊοόντα. Σήμερα, στα 52 μου, πρέπει να κάνω συνειδητές επιλογές που να υποστηρίζουν το σώμα, την υγεία και την ομορφιά από μέσα προς τα έξω” υποστηρίζει η Elle. 

Πριν από μερικά χρόνια, ένιωθα πραγματικά πολύ αδύναμη, παρά το ότι ακολουθούσα έναν υγιεινό τρόπο ζωής και λαμβάνοντας μια σειρά από συνθετικά συμπληρώματα διατροφής. Έμαθα λοιπόν από τον Δρ Laubscher, ότι με τη μείωση των τροφίμων που σχηματίζουν οξέα και την αντικατάστασή τους με θρεπτικά συστατικά, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, το σώμα μπορεί να επιστρέψει σε μια αλκαλική κατάσταση, να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να επιτρέψει στο πεπτικό σύστημα και στο συκώτι να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν. Για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός, το pH του αίματος βρίσκεται σε ένα στενό εύρος μεταξύ 7,35 και 7,45, το οποίο είναι ελαφρώς αλκαλικό, και το σώμα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει αυτήν την τιμή. Έτσι είναι αρκετά απλό: τρώτε περισσότερο φυτικές τροφές και λιγότερο ζωικές”.

Τι της έχει προσφέρει η αλκαλική διατροφή;
Διατηρώντας τη φυσική ισορροπία του σώματος και επιλέγοντας αλκαλικές τροφές, ένιωσα το σώμα μου ελαφρύτερο, καθαρότερο και γεμάτο ενέργεια. Επίσης ξυπνούσα και ένιωθα απόλυτα ξεκούραστη. Πιστεύω ακράδαντα στο ρητό, “Είμαστε ότι τρώμε” και όταν το pH του σώματος είναι ισορροπημένο και τα θρεπτικά συστατικά προέρχονται από φυσικά τρόφιμα, τότε τα κύτταρα τρέφονται πολύ καλύτερα. Από την στιγμή που ξεκίνησα την συγκεκριμένη δίαιτα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είδα δραματική διαφορά και σταμάτησα τη λήψη όλων των συνθετικών βιταμινών.”

elle macpherson 2016

Τι έχει στο ψυγείο της;
Σπιτικό γάλα αμυγδάλου και γάλα από κάσιους, φρέσκα, εποχιακά προϊόντα, τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνια, βιολογικά αυγά και βιολογικό βούτυρο. Στην κατάψυξη προσπαθεί πάντα να διατηρεί ένα απόθεμα με παγωμένες μπανάνες και μούρα για ένα γρήγορο και θρεπτικό smoothie.”

Ποια είναι τα σνακ που προτιμάει;
“Smoothie πρωτεϊνης, τσάι από βότανα, ή φέτες μήλου με οργανικό βούτυρο αμυγδάλου.”

Τι περιλαμβάνει το ντουλάπι της κουζίνας;
“Ζάχαρη και αλεύρι καρύδας, ελαιόλαδο από κουκούτσια σταφυλιού για σάλτσες και σαλάτες, βούτυρο αμυγδάλου για smoothies και σνακ δημητριακών, κινόα, φακές, κάσιους και γάλα καρύδας.”

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b