MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ακροβατικό Θέαμα

Το Αόρατο Τσίρκο από τους Βικτόρια Τσάπλιν και Ζαν Μπατίστ Τιερέ στο Θέατρο Παλλάς

Η χαρισματική χορεύτρια – ακροβάτισσα Βικτόρια Τσάπλιν, κόρη του αθάνατου Σαρλό και ο εκπληκτικός κλόουν – μάγος, ο σύντροφός της Ζαν Μπατίστ Τιερέ, μας ταξιδεύουν στη χώρα των απολαυστικών ψευδαισθήσεων, με την παράσταση “Το Αόρατο Τσίρκο”, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Παλλάς.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Προσφέρουν το απόλυτο θέαμα για όλη την οικογένεια με την νέα τους παράσταση που φαίνεται να δικαιώνει τον εντυπωσιασμό της διεθνούς κριτικής και των υπερθετικών χαρακτηρισμών της.

Από τη μία λοιπόν η Βικτόρια Τσάπλιν, εγγονή του Ευγένιου Ο’ Νηλ και κόρη του μοναδικού Τσάρλι Τσάπλιν. Από την άλλη ο άντρας της, ο γάλλος κωμικός ηθοποιός Ζαν Μπατίστ Τιερέ. Μία σαγηνευτική χορεύτρια, μία νεράιδα ακροβάτισσα που εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά φαίνεται ότι κληρονόμησε και το αστείρευτο ταλέντο του πατέρα της. Κι ένας λαμπερός, γοητευτικός κλόουν-ταχυδακτυλουργός-μάγος, με τα χαρίσματα του μεγάλου Χουντίνι. Μοναδικοί τους συμπρωταγωνιστές είναι ένας αυξομειούμενος στο μέγεθος λαγός και κάποιες περίεργες πάπιες.

Το «Αόρατο Τσίρκο» τους είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας και των ονείρων, μία φυγή από την πεζή πραγματικότητα. Αν μία παράσταση με δύο μόνο καλλιτέχνες, δικαιούται τον χαρακτηρισμό της φαντασμαγορίας και του υπερθεάματος, τότε είναι μόνον αυτή. Κι αυτό γιατί το «Αόρατο Τσίρκο», πέρα από τον εντυπωσιασμό, είναι μια παράσταση που προκαλεί το μυαλό μας με το χιούμορ της και μας αγγίζει συναισθηματικά, διασκεδάζοντας αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους. Με όπλα, μεταξύ άλλων, την πηγαία έμπνευση και τις τεχνικές των παλιών καλών σαλτιμπάγκων – όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος ο περίφημος Σαρλό- γίνεται το προχωρημένο, απόλυτο οικογενειακό θέαμα.

to aorato tsirko theatro pallas 2016 2

Τι είναι τελικά το Cirque Invisible;

Μια έρευνα – αναζήτηση της “φιλοσοφικής λίθου” της τέχνης. Μια πανάξια συνέχεια τής αρχαίας τέχνης των θαυματοποιών και σαλτιμπάγκων. Μια καινοτόμα ανατρεπτική σκηνική πρωτοπορία. Ένα εξαιρετικό δείγμα αχαλίνωτης φαντασίας και έμπνευσης. Μια επίδειξη απαράμιλλης τεχνικής και δεξιοτεχνίας. Ένα ταξίδι στον κόσμο των ονείρων για παιδιά από 7 έως 97 ετών. Ή, πιο απλά, ένας ολόκληρος κόσμος θαυμάτων!

Με την Βικτόρια Τσάπλιν, απίστευτα ευλύγιστη και αέρινη να γίνεται γυναίκα ορχήστρα, να μεταμορφώνεται σε εξωτικό πουλί ή να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί.

Με τον Ζαν Μπατίστ Τιερέ, έναν αυθεντικό, γνήσιο, μεγάλο κωμικό που προκαλεί το γέλιο τόσο με τις μεγάλες υποκριτικές του ικανότητες, όσο και με τα αξεπέραστα μαγικά και ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Και που δεν διστάζει να υπονομεύσει τον εαυτό του, να κάνει γκάφες που προδίδουν την ψευδαίσθηση και που με «αφέλεια» εξοικειώνει τον θεατή με το κρυφό και το απόκρυφο.

Το Αόρατο Τσίρκο είναι συνάμα μία παράσταση φαντασμαγορική όσο και ποιητική. Μία παράσταση που δεν σταματά ούτε στιγμή να διεκδικεί το ασυμβίβαστο και το αδύνατο. Μία υπέρβαση, μία φυγή απ’ την πεζή καθημερινότητα. Μία διάνθισή της τελευταίας με την αστρόσκονη της μαγείας, της ελπίδας και του χαμόγελου. Ένα ελιξήριο χαράς και ζωής, τόσο αναγκαίο και απαραίτητο για τον καθένα μας την σημερινή εποχή, όπου αναζητείται χαμόγελο.

to aorato tsirko theatro pallas 2016 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Βικτόρια Τσάπλιν (Victoria Chaplin) και Ζαν Μπατίστ Τιερρέ (Jean Baptiste Thiérrée)

Διάρκεια Παραστάσεων: από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b