MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο δημοφιλείς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Monopoli Team

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αγία Όλγα την Τρίτη 23 Αυγούστου όπου νοσηλευότανμε σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Στο πλαϊ του ήταν η σύζυγος του, Μαίρη Μπάρκουλη, αλλά και ο γιος του Νίκος.

Ο Ανδρέα Μπαρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της απήχησής του στο γυναικείο κοινό ήταν το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.

Barkoulis Andreas B
Mε τη Τζένη Καρέζη στην ταινία “Τζένη-Τζένη”

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παιζοντας κυρίως πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε κάνει τρεις γάμους κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Ζούσε με την τελευταία του σύζυγο, την Μαρία και τον γιο τους Νίκο.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b