MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν προβολές ταινιών κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις.

Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

Η πρώτη κινηματογραφική προβολή αφορά την ταινία “Σούπα Πάπιας / Duck Soup” (1933)
Σκηνοθεσία: Leo McCarey

DUCK SOUP 1933 2
Ο Rufus T. Firefly αναλαμβάνει να παραστήσει τον δικτάτορα του χρεοκοπημένου κρατιδίου της Freedonia, έτσι ώστε να συνεχίσει η χρηματοδότηση από τη ζάμπλουτη κυρία Teasdale, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόλεμο με τη γειτονική και εχθρική Sylvania. Σκληρή πολιτική σάτιρα με το αναρχικό χιούμορ των αδελφών Marx, απογοήτευσε κοινό και κριτικούς στην εποχή της, λήγοντας έτσι άδοξα το συμβόλαιο της ομάδας με την Paramount. Δίκαια θεωρείται το αριστούργημα των Marx, με τα πιο φρενήρη σκετσάκια της καριέρας τους (αμίμητου κωμικού timing η σεκάνς του σπασμένου καθρέφτη). Ο Benito Mussolini απαγόρευσε την προβολή του φιλμ στην Ιταλία, πιστεύοντας ότι τον κοροϊδεύει προσωπικά!

H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τoν κύκλο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b