MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

The blind poet από τους Needcompany στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

Η βέλγικη ομάδα Needcompany επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, μετά το Δωμάτιο της Ισαβέλλας το 2007, παρουσιάζοντας την παράσταση “The blind poet”, στις 28 και 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στην πιο πρόσφατη δουλειά του, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Lauwers συνεργάζεται και πάλι με τον συνθέτη Maarten Seghers, για να δημιουργήσουν μια παράσταση για τον τρόπο που γράφεται και φτάνει ως εμάς η Ιστορία.

Το “The blind poet” μιλά για τη ζωή δύο ποιητών, του τυφλού Άραβα Αμπού αλ’ αλά αλ Μααρί, δημοφιλή τον 10o και 11ο αιώνα, και της ανατρεπτικής Βαλλιάντα μπιν αλ Μουστακφί από την αραβική Ανδαλουσία, ποιήτριας που έγραψε κατά τον 11ο αιώνα.

Οι δύο αυτοί δημιουργοί αποτύπωσαν στο έργο τους μια εποχή όπου οι γυναίκες είχαν ισχυρή εξουσία, ο αθεϊσμός ήταν διαδεδομένος και η Ευρώπη ήταν εντελώς διαφορετική από ό,τι πιστεύουμε σήμερα. Με αφορμή τα έργα των ποιητών και μετά από έρευνα του θιάσου, η παράσταση αποκαλύπτει πώς ό,τι ονομάζουμε ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι δομημένο σε αμέτρητα ψεύδη.

the blind poet needcompany festival athinon 2016 2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Jan Lauwers
Σκηνοθεσία: Jan Lauwers

Σκηνικά: Jan Lauwers
Κοστούμια: Lot Lemm

Παίζουν: Grace Ellen Barkey, Jules Beckman, Anne Sophia Bonnema, Hans Petter Melø Dahl, Benoît Gob, Maarten Seghers, Mohamed Toukabri, Elke Janssens, Jan Lauwers

Διάρκεια: 2 ώρες και 30'
Τιμές Εισιτηρίων: 25€ 15€ (Φοιτητικό) 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι πολύγλωσση, με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Παραστάσεις: 28 & 29 Ιουνίου 2016 στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b