MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

West Side Story από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής – Φεστιβάλ Αθηνών

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο καλλιτεχνικος της διευθυντής Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν σε μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή, το διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway, “West side Story” στις 16, 17 και 18 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ, το West side Story μεταφέρει τη δράση στο σήμερα, με την αξέχαστη μουσική μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικοτητες του 20 αι., του Leonard Bernstein.

Μετά την επιτυχία του περσινού ανεβασματος του μιούζικαλ “Kiss me Kate” στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής, η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου επιστρέφουν στο ραντεβού τους με το αμερικανικό μουσικό θέατρο με άλλη μια φιλόδοξη επιλογή. Το West side Story, το απόλυτα “κλασικό” μιούζικαλ, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Broadway με τεράστια επιτυχία, ενώ έγινε διάσημο ανά τον κόσμο με την ομώνυμη ταινία των 10 Όσκαρ, του 1961.

Με φωνητικές απαιτήσεις που πλησιάζουν στην όπερα, αλλά και με μοναδικής ομορφιάς χορευτικά μέρη, το West Side Story θα παρουσιαστεί σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου με τον πολυβραβευμένο Αμερικανό σπεσιαλίστα του είδους John Todd (ο οποίος είχε αναλάβει τις χορογραφίες του περσινού Kiss me Kate). Τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνογράφος και σκηνοθέτης Πάρις Μέξης, τα κοστούμια η Γιωργινα Γερμανού και τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος. Η διδασκαλία της πρόζας είναι του Παντελή Δεντάκη, ενώ η μετάφραση του Γιώργου Πέτρου.

Στους πρωταγωνιστικους ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλυβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα) μαζί με ένα λαμπερό 30μελές επιτελείο πρωταγωνιστών που αποτελείται από διακεκριμένους τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς

Η Καμεράτα, σε 35μελή συμφωνικη σύνθεση, θα παρουσιάσει την υπέροχη αυθεντική ενορχήστρωση του έργου, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε το 1957, με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Bernstein, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης του έργου με την Kiri te Kanawa και τον José Carreras για την Deutsche Gramophone.

O συγγραφέας Arthur Laurents και ο στιχουργός Stephen Sondheim, μεταφέρουν τη δράση στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην έχθρα ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες: τους Αμερικανούς “Σίφουνες” και τους Πορτορικανούς “Καρχαρίες”. Μέσα σ αυτή την αντιπαλότητα που ακροβατεί ανάμεσα στο εφηβικό παιχνίδι και τα μεγάλα κοινωνιολογικα προβλήματα της εποχής μας (όπως ο ρατσισμός, το μεταναστευτικό, η μισαλλοδοξία), γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στην Πορτορικανή Μαρία και τον Αμερικανό Τόνυ.

Οι φωτεινές δόσεις χιούμορ και η χορευτική μουσική του έργου με ισχυρές δόσεις jazz και latin, δεν αποπροσανατολίζουν από τον βασικό του δραματικό προσανατολισμό: το West Side Story είναι πάνω από όλα μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ για το μουσικό θέατρο.

Το έργο θα παρουσιαστεί με μεταφρασμένη πρόζα και αγγλικό στίχο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Arthur Laurents
Μετάφραση: Γιώργος Πετρου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου - John Todd

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική: Leonard Bernstein, Stephen Sondheim
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Χορογραφία: John Todd

Παίζουν: Γιάννης Καλύβας, Ιάσονας Μανδηλάς, Αρης Πλασκασοβίτης, Κών/νος Ρεπάνης, Γιώργος Αλεβιζάκης, Βαγγέλης Ζαπατιώτης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Βασίλης Κούρτης, Μιμή Αντωνάκη, Αννα Μάγκου, Μαρία Μοσχούρη, Αυγή Παναγιωτοπούλου, Ελενα Παπαδοπούλου, Αρετή Παλούκη, Μαρίνα Σάττι, Αντρέας Βούλγαρης, Βαγγέλης Αγγελάκης, Γιώργος Βουντάς, Αντώνης Στρούζας, Αντρέας Labner, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Παναγιώτης Πολίτης, Ελένη Σταμίδου, Βάσια Ζαχαρόπουλου, Άννα Φιλιππάκη, Ευγενία Λιάκου, Ειρήνη Αραμπατζή, Βαρβάρα Νεμπή, Χρήστος Σιμαρδάνης, Θοδωρής Σκυφτούλης, Δημήτρης Δημόπουλος, Κώστας Κορωναίος

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35€), Ζώνη Α (25€ & Φοιτητικό 20€), Ζώνη Β (20€ & Φοιτητικό 15€), Ζώνη Γ (15€ & 10€ φοιτητικό & 5€ Άνεργοι), Α.μεΑ. (5€)
Παραστάσεις: 16, 17 & 18 Ιουλίου 2016 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b