MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To 6o Athens Open Air Film Festival γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά πανηγυρικά τις προβολές του για φέτος, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Μια από τις διασημότερες ταινίες της δεκαετίας του ’80 και ένα πραγματικό γλέντι, στο οποίο δύο ζωντανές ορχήστρες θα αναμετρηθούν με την ποπ διάνοια του Prince, πρόκειται να στηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στην Πλατεία Αυδή.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Για όσους δεν έτυχε να μεγαλώσουν στις μέρες της δεκαετίας του ’80, να γαλουχηθούν με τη δισκογραφία του Prince και να υποκλιθούν μπροστά στο μεγαλείο αυτού του τόσο επαναστατικού καλλιτέχνη, το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας δίνει τη λύση. Το βράδυ της 21ης Ιουνίου, η Πλατεία Αυδή θα πλημμυρίσει από τα χρώματα, τους ήχους και τις εικόνες του μεγάλου Πρίγκιπα της μαύρης μουσικής, μέσα από ένα ευφορικό tribute στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του Prince.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί καθώς αρχίσει να βραδιάζει με τη Big Band και, μόλις πέσει η νύχτα, στη μεγάλη οθόνη θα προβληθεί το «Purple Rain»: H σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του ’80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ όλων των εποχών.

athens open air festival 2016 afieroma prince

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης προβολής του 6ου Athens Open Air Film Festival:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 – Πλατεία Αυδή

20.00 | Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 | Big Band Δήμου Αθηναίων
Athens Big Band goes to the Movies
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 | Προβολή της ταινίας Purple Rain (σκηνοθεσία: Albert Magnoli)

Μετά το τέλος της ταινίας, η γιορτή θα μεταφερθεί λίγα μέτρα πιο πέρα από την πλατεία, στον «Μπλε Παπαγάλο», με ένα απενοχοποιημένα ποπ dj set και δωρεάν μπύρες Fischer!

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου ΑΟAFF!

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b