MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Ενα νέο φεστιβάλ εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Το 1o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου φιλοξενείται στο Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου.

Τruman, Ισπανική κομεντί βραβευμένη με 5 Goya ανοίγει το φεστιβάλ
Monopoli Team

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν  σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, 13 πολυβραβευμένες ταινίες από την Ισπανία, την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Χιλή, την Κούβα, το Περού, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία και το Εκουαδόρ.

Δεκατρείς ταινίες πρόσφατης παραγωγής που έχουν κερδίσει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ, έχουν λάβει βραβεία Goya και έχουν υποβληθεί από τις χώρες τους στα Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας θα σχηματίσουν το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ που θα γίνει θεσμός στα καλοκαιρινά κινηματογραφικά δρώμενα της Αθήνας.

Στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, ταξιδέψτε από την Ισπανία μέχρι τη Λατινική Αμερική, γνωρίστε την πλούσια κινηματογραφική παράδοση αυτών των χωρών και απολαύστε μεγάλα ονόματα του Ισπανόφωνου κινηματογράφου: τον Ρικάρντο Νταρίν, τον Λουίς Τοσάρ, την Μαριμπέλ Βερντού, κ.ά.

Ταινία Έναρξης του φεστιβάλ θα είναι η ταινία “Τρούμαν / Truman” που σάρωσε τα βραβεία Goya και αναμένεται να είναι η επιτυχία του καλοκαιριού.
Αμέσως μετά την προβολή θα απολαύσουμε γεύσεις Μεξικού από το εστιατόριο «Ο Μεξικανός» και μπύρα Sol στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.

Περιορισμένες κάρτες διαρκείας θα προπωλούνται από τις 16/5 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Τιμές εισιτηρίων: Προβολής: 7 ευρώ / Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες-Μικρή Λέσχη Ταινιοθήκης: 5 ευρώ
Κάρτα Διαρκείας: 50 ευρώ
Ιεράς Οδού 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός

Δείτε το προγραμμα των προβολών εδώ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b