MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Όνειρο στο Κύμα & Έρως Ήρως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Θέατρο Τζένη Καρέζη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ανδρικών Μονολόγων, παρουσιάζει την Κυριακή 24 Απριλίου το έργο “Όνειρο στο Κύμα & Έρως Ήρως” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Δ.Αβδελιώδη με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Τα δυο αριστουργήματα του Α.Παπαδιαμάντη, Όνειρο στο Κύμα και Έρως Ήρως μεταλλάσσονται σε ένα λυρικό θέατρο, που παρά την ιδιότυπη μορφή της γλώσσας τους γίνονται απόλυτα κατανοητά και απευθύνονται σε όλους, μέσα από μια μοναδική παράσταση που έχει υμνηθεί από κριτικούς και κοινό και θεωρείται μάθημα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής.

Στο πρώτο διήγημα της παράστασης ο Παπαδιαμάντης στήνοντας ένα ιδανικό, ονειρικό τοπίο φυσικής ομορφιάς μέσα στο φεγγαρόφωτο, απορρίπτοντας συνειδητά την πρόκληση μιας μάταιης, στιγμιαίας ικανοποίησης, επιλέγει να εστιάσει το βλέμμα του, αποενοχοποιημένος από το πάθος, για να αντικρίσει κατάματα με δέος, την ομορφιά της νεαρής Μοσχούλας, την ομορφιά του γυμνού γυναικείου σώματος καθώς βυθίζεται και αναδύεται από τη θάλασσα.

Στο δεύτερο διήγημα ο Έρωτας, έχοντας ρίξει τα βέλη του ερωτικού πάθους, έχει κατέβει στη γη και έχει κουρνιάσει μέσα στο νου και την καρδιά ενός Νεαρού ναύτη για ένα συνομήλικό του Κορίτσι. Ο αφηγητής Παπαδιαμάντης αφουγκράζεται το πάθος του ερωτευμένου Νεαρού, τον νοιώθει και συντάσσεται μαζί του, μπροστά στον άμεσο και αιφνίδιο κίνδυνο να χάσει για πάντα το ύψιστο αντικείμενο της επιθυμίας του, την Νεαρή αγαπημένη του, από έναν πολύ μεγαλύτερό του Άνδρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης


Παίζουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€, Ειδικές ομάδες: 10€
Παραστάσεις: Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b