MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή στου Νουριάν για τα παιδιά των προσφύγων στον Ελαιώνα

Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση “Μια Γιορτή στου Νουριάν” στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” καλεί σε δράση αλληλεγγύης με τρόφιμα, θεατές και φίλους που θα επισκεφτούν τον καταυλισμό του Ελαιώνα για να παρακολουθήσουν την παράσταση- συμπαράσταση και να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά των προσφύγων την πρωτοχρονιά.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δίχως συνθήκες υποδοχής και προστασίας.

Η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” ξεκίνησε τη θεατρική της πορεία το 2011 με την παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” του Φόλκερ Λούντβιγκ, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία που συνεχίστηκε επί τρία συναπτά έτη, με απήχηση της σε όλες τις ηλικίες. Η παράσταση ανέβηκε μετά από σχεδόν δυο χρόνια ξανά στο Σύγχρονο Θέατρο το χειμώνα του 2015-2016 για 9 επετειακές παραστάσεις, αμέσως μετά το «Είστε και φαίνεστε», την καινούργια παράσταση της Συντεχνίας που σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Απευθύνεται σε ανθρώπους από έξι ετών και άνω!

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου – δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου “ο Μορμόλης” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια
Γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Η παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 18.30 στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, Αγίου Πολυκάρπου 87.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η Art Athina ξεκινά στο Ζάππειο, ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει “Το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού” στο Βράχων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Εκδηλώσεις
Μαγευτικές μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο: Μία μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο στο Ελληνικό
Εκδηλώσεις
«Ορέστεια», Dhafer Youssef live, αυλαία για τα ODYSSEY pool parties - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Ο Μίνως Μάτσας ενώνει κόσμους στο Ηρώδειο, ο "ονειροπόλος" APON κλείνει το tour του στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα