MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Από το σκοτάδι στο φως στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζεια από 17 έως 27 Μαρτίου την παράσταση “«Από το Σκοτάδι στο Φως»-Οκτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

«Από το Σκοτάδι στο Φως» – Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών τα οποία γλιστρούν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο, με κεντρικό άξονα το Φως και το Σκοτάδι. Για ποιο λόγο, ο τραγικός ήρωας δεν είναι σε θέση να «δει» το Φως και ζει μέσα στο Σκοτάδι; Οι τραγωδίες Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή, Επτά Επί Θήβας του Αισχύλου, Αντιγόνη του Σοφοκλή, Μήδεια του Ευριπίδη, Αίας του Σοφοκλή, Ανδρομάχη του Ευριπίδη, Βάκχες του Ευριπίδη, Πέρσες του Αισχύλου, πραγματεύονται τον τραγικό ήρωα και πώς διαχειρίστηκε την ελεύθερη βούληση που του αποδόθηκε από τους ίδιους τους Θεούς.

apo to skotadi sto fos imk2

Τέσσερεις Κωφοί ηθοποιοί, με την γλώσσα του σώματος αλλά και με τη δική τους, τη Νοηματική Γλώσσα, μαζί με δυο Ακούοντες ηθοποιούς που «δανείζουν» τη φωνή τους, μαζί με συνοδεία μουσικής καθώς οι Κωφοί ηθοποιοί μπορούν και «αφουγκράζονται» τον κραδασμό της, σε μία ενδιαφέρουσα θεατρική διαδρομή. Ένα ταξίδι στον κόσμο των τραγικών καταστάσεων που καθορίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τη φύση, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους, καθώς και τη θέση ευθύνης που έχει για τον ίδιο τον κόσμο, δίνοντας την αίσθηση μίας ξεχωριστής εμπειρίας, την οποία θα μοιραστούν από κοινού Κωφοί και Ακούοντες θεατές.

apo to skotadi sto fos imk3

Σημειώνει η Έλλη Μερκούρη: Η Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, ήταν και είναι πολιτικό θέατρο, εφόσον παρουσιαζόταν επί σκηνής και με αποδέκτες τους πολίτες της Αθηναϊκής κοινωνίας. Η ενασχόλησή μας με το Αρχαίο Δράμα αφορά στο σύγχρονο άνθρωπο που βιώνει στις μέρες μας πολύ πιο έντονα μια ηθική και πνευματική κόπωση, η οποία ίσως τελικά και να προϋποθέτει την ψυχική και κοινωνική του ωρίμανση. Η ερμηνευτική προσέγγιση της τραγωδίας στην παράστασή μας ενδιαφέρεται ν’ αγγίξει τη ψυχή των Κωφών θεατών, προσφέροντάς τους μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αφορά τόσο τους ίδιους, όσο και τους Ακούοντες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος ( Κ.Χ. Μύρης), Τάσσος Ρούσσος, Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Παίζουν: Όλγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Χριστίνα Σιμιτζή, Μαρία Στεφανή

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 10€ (Μαθητές / Φοιτητές...), 8€ Ειδική Τιμή - ΑΜΕΑ
Διάρκεια Παραστάσεων: από 17 έως 27 Μαρτίου 2016
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 Κυριακή στις 19:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b