MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Γάμος του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κωμωδίας «Ο γάμος του Φίγκαρο», που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο σε σκηνοθεσία ΣτάθηΛιβαθινού, οι παραστάσεις στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας συνεχίζονται έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η τρελή ημέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο γράφτηκε στα 1778. Πρωτοανέβηκε στις 24 Απριλίου 1784 στο Θέατρο Odéon. Aποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ και Ο κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι. Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Το έργο συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού και παράλληλα με την ανάδειξη της πολιτικής του διάστασης, εξελίσσεται ως μια φρενήρης κωμωδία βασισμένη στον 
αυτοσχεδιαστικό οίστρο των ηθοποιών.

Η ουτοπική αναζήτηση της ευτυχίας, μέσα σε μόνο μία «τρελή μέρα» είναι μια γοητευτική κόλαση. Τα πρόσωπα διεκδικούν μια νησίδα
χαράς, ενώ οι ανθρώπινες αδυναμίες, οι ταξικοί περιορισμοί, η οικονομική ανάγκη και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα τα απομακρύνουν απ’ το στόχο τους. Αποτυγχάνουν, αλλά επανακάμπτουν δριμύτερα, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για ηττημένους και νικητές.

gamos tou figaro megaro2 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μπωμαρσαί, Έλσα Ανδριανού & Στάθης Λιβαθινός
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Pauline Huguet

Παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: AntArtes (Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης)

Διάρκεια: 150 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Β΄ Ζώνη: 18€, Α΄ Ζώνη: 20€, Φοιτητικό: 14€, Κάθε Πέμπτη, γενική είσοδος: 14€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b