MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Colin Vearncombe, η φωνή των Black, έφυγε από τη ζωή

Το 2016 δεν έχει μπεί με τον καλύτερο τρόπο αφού μόλις τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου έχει συμβεί το ένα δυσάρεστο γεγονός μετά το άλλο! Ακόμη μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής βιομηχανίας έφυγε από τη ζωή. Ο γνωστός τραγουδιστής του Wonderful Life βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ενός ατυχήματος που είχε με το αμάξι νωρίτερα τον Ιανουάριο.

author-image Πένυ Νικολάου

Ο Colin Vearncombe, γνωστός από τους περισσότερους για τις επιτυχίες Sweetest Smile, Wonderful Life, Everything’s Coming Up Roses, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο στην Ιρλανδία εδώ και δύο εβδομάδες. Το ατύχημα συνέβη ενώ οδηγούσε από το σπίτι του στο Schull προς το αεροδρόμιο του Cork στις 10 Ιανουαρίου. Μπήκε αμέσως σε κόμμα ενώ πριν περίπου μια εβδομάδα ανακοινώθηκε πως είχε πολύ λίγες πιθανότητες να βγεί από αυτό!

O τραγουδιστής με καταγωγή από το Liverpool, είχε μια καριέρα 35 ετών στη μουσική, κυκλοφορώντας το πρώτο single του με τους Black- με τους οποίους πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως- Human Features, το 1981. Έζησε στο Schull για πολλά χρόνια και περιόδευσε εκτενώς. Το 1985, έγραψε και κυκλοφόρησε το single Wonderful Life το οποίο έγινε παγκόσμιο hit μετά την κυκλοφόρησή του από την Α&Μ το 1987.

colin vearncombe3

Αυτή η εμπορική επιτυχία μπορεί να μην επαναλήφθηκε αλλά εκείνος συνέχισε να δουλεύει σκληρά βγάζοντας οχτώ άλμπουμ με τους Black και έξι με το δικό του όνομα. Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ασχολήθηκε εντατικά με τη ποίηση και τη ζωγραφική καθώς είχε μάλιστα δημοσιεύσει πολλές από τις δημιουργίες του στην Ιρλανδία όπου έμεινε για περισσότερα από 10 χρόνια. Επρόκειτο επίσης να γίνει παππούς αργότερα αυτή την άνοιξη.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής των Black πέθανε σε ηλικία 53 χρόνων αφήνοντας πίσω του τις μοναδικές του μουσικές!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b