MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμύ από την ομάδα Abnormal στο Bios

Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει από 1η Φεβρουαρίου ένα από τα πιο σπουδαία έργα παγκοσμίως, τον “Ξένο” του Αλμπέρ Καμύ, στο Θέατρο Bios.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Όταν ήμουν νέος είχα πολλές φιλοδοξίες, αργότερα κατάλαβα πως όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία στην ουσία. Σαν το καλοσκέφτομαι δεν είμαι δυστυχισμένος…
Αλμπέρ Καμύ, Ξένος, 1954

Πολλά έχουν ειπωθεί γύρω από τον Μερσώ, το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας του Ξένου. Αναλύσεις λογοτεχνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού χαρακτήρα. Ο ίδιος ο Καμύ αναφέρει: …προσπάθησα ν’ αποδώσω με τον ήρωά μου τον μόνο Χριστό που μας αξίζει.

ksenos2 almper kamu bios

Η ομάδα Abnormal επιχειρεί να αναβιώσει επί σκηνής τον Ξένο του Αλμπέρ Καμύ, ένα από τα πιο σπουδαία έργα παγκοσμίως. Πειραματιζόμενοι με την αφηγηματική δράση, χρησιμοποιώντας κινησιολογικές επαναλήψεις, λεκτικά μοτίβα και συμβολισμούς, επιχειρούν ν’ αποκαλύψουν τον παράλογο κόσμο στον οποίο ζει ο Μερσώ.

Ο Μερσώ εμφανίζεται σαν παρατηρητής στην αφήγηση της ζωής του, ενώ πρωταγωνιστές είναι τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν και συνθέτουν τον κόσμο εμπρός του. Ο χώρος του θεάτρου μεταμορφώνεται σε δικαστήριο όπου παρακολουθούμε ένα παιχνίδι μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, λέξης και κίνησης, πράξης και απραξίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλμπέρ Καμύ, Πηνελόπη Φλουρή- Δάφνη Λιανάκη
Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Φλουρή

Σκηνικά: Αριέλλα Καρατώλου
Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νάνος
Χορογραφία: Τζίνα Αποστολοπούλου

Παίζουν: Ηλέκτρα Αγγελοπούλου, Μαριλένα Γερμανού, Δάφνη Λιανάκη, Παναγιώτης Γαρμπής

Διάρκεια: 90 λεπτά
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b