MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Αφήστε στην άκρη τυχόν προβλήματα και σκοτούρες και απολαύστε τις δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς
filarmoniki orxistra sunaulia xmas

Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η Συμφωνική Ορχήστρα, η Φιλαρμονική και η Χορωδία συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Η Αθήνα γιορτάζει», που διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το κοινό είναι καλεσμένο να απολαύσει μοναδικές μουσικές στιγμές.

Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στη Βουκουρεστίου!
xristougenniatiki giorti weekend boukourestiou

Τα Αθηναϊκά Θέατρα μέσα στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης καλούν όλα τα παιδιά σε μια μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, έξω από το θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 15.00. Η γιορτή θα κορυφωθεί στις 17:30 με χριστουγεννιάτικες μουσικές από τη Big Band του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι ήρωες της Ψαρόσουπας, της Πέτρας του Βορρά και της Μάγιας στην Ονειροχώρα θα είναι εκεί για να χορέψουν, να φωτογραφηθούν και να ανταλλάξουν ευχές με μικρούς και μεγάλους.
Σημειώνουμε ότι Το Σπάταλο Τερατάκι θα είναι εκεί για να συγκεντρώσει στον ειδικό πάγκο που θα βρίσκεται έξω από το θέατρο τα παιχνίδια που θέλετε να δωρίσετε στην Κιβωτό του Κόσμου!


Jazzy Christmas με την Big Band του Δήμου Αθηναίων στον Κήπο του Μεγάρου
jazzy christmas weekend

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλούν σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία-έκπληξη την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Ο Κήπος του Μεγάρου γιορτάζει την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα με ένα ποτήρι ζεστό κρασί και τις τζαζ αρμονίες της Big Band του Δήμου Αθηναίων με δωρεάν είσοδο.


 
Η Αθήνα γιορτάζει με 240 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις- Δείτε το πρόγραμμα
athina programma dorean

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας φέτος τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα, όπου οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης και επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Αυτό το Σαββατοκύριακο αν βρεθείτε στο κέντρο, θα ταξίδέψετε με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες του Music Radio 89,2 και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς συναυλίες, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικά προγράμματα θα σας ψυχαγωγούν σχεδόν όλη την ημέρα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου πατήστε στο link (τίτλος). 

Χριστουγεννιάτικα προγράμματα και εργαστήρια στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
mouseio tilepikoinonion ote xmas weekend

Το Μουσείο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την ιστορία της επικοινωνίας με βιωματικό, διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Στο πλαίσιο των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων για σχολικές ομάδες, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσα από βιωματικά εικαστικά εργαστήρια, αλλά και εργαστήρια ζωγραφικής, τεχνολογίας, design και γλυπτικής. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ: http://www.ote.gr/web/guest/corporate/company/museum/education 

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στο Βιβλιοπωλείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων
eortagora dimou athinaion
Το Βιβλιοπωλείο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων μετατρέπεται σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εορταγορά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί το κοινό, να την επισκεφτεί και να διαλέξει ανάμεσα σε μία πλούσια συλλογή βιβλίων, αφισών και καρτών, που θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή πρόταση στην επιλογή χριστουγεννιάτικων δώρων. Η εορταγορά υποδέχεται τους φίλους του βιβλίου και όλους όσους επιθυμούν να χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δώρα σε προσιτές τιμές (βιβλία και αφίσες από 1 ευρώ, κάρτες από 0,50 ευρώ).

Αγαπημένοι συγγραφείς ζωντανεύουν τα παραμύθια τους στον Εθνικό Κήπο     

paramuthia ethnikos kipos xmas

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή ενός παραμυθιού, όπου οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, τα παιδιά, είναι καλεσμένοι για να ακούσουν μαγικές ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων, τις οποίες διηγούνται οι ίδιοι ταξιδεύοντας τους μικρούς μας φίλους σε παραμυθένιες διαδρομές. Πρόκειται για τον κύκλο εκδηλώσεων «Αναγνώσεις στον Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου», που παρουσιάζουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη. Έτσι, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11.00 η Σοφία Μαντούβαλου θα διαβάσει στα παιδιά το βιβλίο της «Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
xmas stauros niarxos children

Σ’ ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο καλλιτεχνικών κατασκευών, όπου τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μικρά έργα τέχνης, μεταμορφώνεται το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οργανωμένα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 12 & 13 και 19 & 20 Δεκεμβρίου. Τις καθημερινές τα παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο μαζί με τους γονείς τους, θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με τα υλικά που θα είναι διαθέσιμα στη μονάδα παραγωγής του χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου, αλλά και να παίξουν στον λαβύρινθο των χριστουγεννιάτικων ιστοριών. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b