MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

5 δωρεάν εδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καλοσωρίζει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, χαρίζοντάς μας ένα εορταστικό διήμερο χωρίς πορτοφόλι!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη


Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στο Βιβλιοπωλείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων
eortagora dimou athinaion
Το Βιβλιοπωλείο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων μετατρέπεται σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εορταγορά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί το κοινό, να την επισκεφτεί και να διαλέξει ανάμεσα σε μία πλούσια συλλογή βιβλίων, αφισών και καρτών, που θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή πρόταση στην επιλογή χριστουγεννιάτικων δώρων. Η εορταγορά υποδέχεται τους φίλους του βιβλίου και όλους όσους επιθυμούν να χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δώρα σε προσιτές τιμές (βιβλία και αφίσες από 1 ευρώ, κάρτες από 0,50 ευρώ).

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον τενόρο Michael ChanceMichaelChanceCountertenor3
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το διεθνούς φήμης κόντρα τενόρο Michael Chance και την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην χριστουγεννιάτικη συναυλία “Jubilate Domino” το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», με την οποία ξεκινάει ο κύκλος των εορταστικών συναυλιών του Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στην πόλη. Στη συναυλία συμμετέχει μικρό ενόργανο σύνολο, ενώ το κοινό θα απολαύσει έργα των κορυφαίων συνθετών της εποχής του Μπαρόκ D. Buxtehude, J. S. Bach, A. Vivaldi, G. F. Handel. 

Αγαπημένοι συγγραφείς ζωντανεύουν τα παραμύθια τους στον Εθνικό Κήπο     
paramuthia ethnikos kipos
Σε μία μεγάλη σκηνή ενός παραμυθιού θα μετατραπεί τα Χριστούγεννα η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, όπου οι πρωταγωνιστές των γιορτών, τα παιδιά, είναι καλεσμένοι για να ακούσουν μαγικές ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων, τις οποίες διηγούνται οι ίδιοι ταξιδεύοντας τους μικρούς μας φίλους σε παραμυθένιες διαδρομές. Οι αναγνώσεις θα ξεκινήσουν με τη συγγραφέα Άννη Θεοχάρη, η οποία θα συναντήσει τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 11.00 για να τους διαβάσει το βιβλίο της «Για πάντα Χριστούγεννα» (εκδόσεις Λιβάνη).   

Είναι καιρός της Αναστασίας Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο
einai kairos weekend 
Για δύο ακόμη Σάββατα, 5 και 12 Δεκεμβρίου συνεχίζεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σύγχρονου χορού και κινητικής εγκατάστασης στο Μικροσκοπικό Θέατρο της χορογράφου Αναστασίας Λύρα στην Πλάκα, με τίτλο “Είναι Καιρός”. Το πρώτο Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στις 20.00, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου αποφάσισε, με αφορμή την τραγική επικαιρότητα, να επαναλάβει το πρόγραμμα γαλλικής μουσικής, με το οποίο ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Oraison του Olivier Messiaen, το Prélude Choral et Fugue του César Franck και το Boléro του Maurice Ravel.  

Έκθεση Παλαιοπωλών στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
ekthesi palaiopolon
Η καθιερωμένη έκθεση παλαιοπωλών, επιστρέφει τo Σάββατο 5 και τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ενώ το κρασί παλαίωσης ΙANOS Chardonnay του Άγγελου Ρούβαλη θα συνοδεύει γευστικά την παρουσίαση. Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη για 17η χρονιά οργανώνει το θεσμό Art-Design-Antiques, σε συνεργασία με σημαντικούς antiquers όπως: Antiqua, Απόστολο Αργυριάδη, Άγγελο Βλαστάρη και Μαρτίνο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά ειδικές καλλιτεχνικές εκδόσεις από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έργα ζωγραφικής και μοντέρνα έπιπλα.  

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b